Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

9 koninklijke babyregels voor Harry en Meghan

Voor de Duke en Duchess van Sussex breekt er een spannende tijd aan nu de kleine echt aanstaande is. Meghan was deze week in New York voor haar babyshower en ze gaat dit weekend waarschijnlijk naar Marokko, maar daarna gaat de laatste fase van de zwangerschap echt in. Voor elke aanstaande ouder s...

9 koninklijke babyregels voor Harry en Meghan

Voor de Duke en Duchess van Sussex breekt er een spannende tijd aan nu de kleine echt aanstaande is. Meghan was deze week in New York voor haar babyshower en ze gaat dit weekend waarschijnlijk naar Marokko, maar daarna gaat de laatste fase van de zwangerschap echt in. Voor elke aanstaande ouder spannend, maar Meghan en Harry hebben ook nog wat extra royal regels om zich aan te houden.

1. Het geslacht van de kleine Sussex blijft geheim tot de geboorte

In Amerika is het steeds populairder om het geslacht van je kindje te weten voor de bevalling en zelfs te delen met familie en vrienden met een ‘gender reveal party’.

Bij een bezoek aan Birkenhead vorige maand, zei Harry dat hij en Meghan het geslacht zelf niet willen weten en het liever een verrassing laten zijn. Of dat waar is of niet, doet er niet toe, de buitenwacht krijgt het geslacht in ieder geval pas te horen als de kleine spruit er is.

2. Meghan bevalt in het ziekenhuis

In het verleden bevielen leden van koninklijke huize altijd thuis. Princess Diana was de eerste die met deze traditie brak. Zij stond erop om in het ziekenhuis te bevallen van William en Harry, omdat haar dat veiliger leek. 

Zij beviel in St. Mary´s Hospital in Londen, net als Kate van haar drie kinderen. De staff van het ziekenhuis heeft het verzoek gekregen geen vakantie op te nemen in april, dus….

3. Queen Elizabeth hoort het nieuws als eerste

De koningin wordt als eerste geïnformeerd over de geboorte van het nieuwe gezinslid.

4. De bevalling wordt begeleid door de koninklijke gynaecoloog

De koninklijke familie heeft hun eigen gynaecoloog: Alan Farthing.

5. De aankondiging van de geboorte komt op een sokkel bij Buckingham Palace

Hoewel we tegenwoordig met alle moderne technieken binnen een mum van tijd op de hoogte zijn van de ‘new arrival’, is het traditie dat er een officiële aankondiging op een ezel voor het paleis wordt geplaatst.

6. De baby krijgt een speciale deken bij de eerste presentatie aan het volk

Als moeder en kind het goed maken, volgt de traditionele fotosessie buiten het ziekenhuis om de kleine voor te stellen aan het publiek.

Sinds de koningin Prince Charles in 1948 in een deken wikkelde van G.H. Hurt & Sons. uit Nottingham, volgen alle koninklijke moeders haar voorbeeld. Meghan hoeft zich dus alleen druk te maken over wat zij aantrekt.

7. Het duurt een paar dagen voordat de naam bekend wordt gemaakt

Bij William’s kinderen duurde het 2 of 3 dagen voordat het gepeupel op de hoogte wordt gebracht van de naam van het nieuwste lid van de koninklijke familie.

8. De kleine krijgt een koninklijke naam

De royals zijn dol olp vernoemen binnen de familie en hoewel Harry en Meghan wel vaker het protocol gebroken hebben, zetten de Britse bookmakers in op Victoria, Diana, Albert of Philip, omdat die namen al een tijdje niet gebruikt zijn.

Ook zal de kleine minimaal 3 namen dragen. We zullen zien!

9. Het kindje krijgt meerdere peetouders

Hoewel kinderen normaal gesproken hooguit twee peetouders hebben, gaat dat er in het koningshuis anders aan toe. Prins George heeft er bijvoorbeeld zeven en Prinses Charlotte vijf. Directe familieleden worden doorgaans niet gekozen, het zijn vaak bekenden en neven en nichten van de ouders. Sorry William en Catherine!

Bron: cosmo.uk. Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in