De Reserve van Spanje blaast vandaag 15 kaarsjes uit.

Het was een royal babydrukte van jewelste in april 2007. Toen niet alleen onze eigen prinses Ariane maar óók prinses Isabella van Denemarken en prinses Infanta Sofía van Spanje ter wereld kwamen. Die laatste is vandaag (29 april) aan de beurt.

De nummer twee van Spanje (zus Leonor is van oktober 2005) mag dan de jongste van de Asturias zijn, het is op familiefoto's vaak moeilijk te onderscheiden welke van de zussen de jongste en de oudste is. Daarbij mogen we, als we deze portretten uit 2020 naast elkaar zetten, toch wel spreken van enige twinning.

Op links kroonprinses Leonor, op rechts Sofía

Article continues after the ad

Wat ook jarenlang niets hielp: Letizia had net als onze eigen koningin Máxima een voorliefde voor matching outfits voor haar dochters. 

Opvallend is dat de jongste van de twee inmiddels de troonopvolgster voorbij is gegroeid. Ze hebben er prima genen voor: Letizia is met haar 1,70 meter geen kleine Spaanse, en papa Felipe is met 1,97 meter een reus.

Sofia op rechts, helemaal camera-ready...

...en hier op rechts nog wel een stukje kleiner dan Letizia (dit was in 2020, inmiddels is ze haar moeder ook voorbij)

Sofía werd vernoemd naar haar oma, koningin Sofía. Ze gaat in Madrid naar school. aan het Santa María de los Rosales. Sinds afgelopen augustus moet ze het op het Zarzuelapaleis zonder zus Leonor stellen: die vertrok toen tegelijk met prinses Alexia naar Wales voor haar laatste jaren middelbare school.

Het was voor Sofía een kans om lekker even solo door te stomen, want de meiden zijn vergeleken met onze prinsessen zeer actief in het royalleven. Dat Sofía een tijdje de enige prinses van Madrid is, lijkt haar in elk geval prima te passen.

Beeld: Brunopress/Casa Real

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in