Een historische dag met een bijsmaak.

Het was veertig jaar geleden een zomerse julidag in Londen. Een historische dag ook, want voor het oog van 750 miljoen kijkers op televisie en 600.000 Britten op de straten stapten Charles en Diana die dag in het huwelijksbootje.

Een dag die veertig jaar later allerlei bijsmaakjes heeft gekregen, maar ook een dag waarvan velen van ons nog precies weten waar ze waren, waar ze kéken, en of ze toen nog geloofden in sprookjes of al sceptisch waren.

Article continues after the ad

De dag leverde uiteraard veel iconische plaatjes op waar we vandaag graag nog eens op terugblikken. Zoals deze...

...en deze

Maar er zijn ook kiekjes van de Royal Wedding die minder vaak gezien werden. Zoals dit wat ingezakte momentje...

...dit balkonmomentje van de andere kant gezien...

...en deze fijne behind the scenes met Queen Elizabeth en bruidsmeisje Clementine Hambro.

En wat dacht je van dit fijne touch-up momentje voor De Royal Trouwfoto.

Inmiddels zou je er haast een onbehaaglijk gevoel van krijgen, maar destijds was het met recht de bruiloft van de eeuw. Eindelijk een prinses voor het beroemdste koningshuis ter wereld. En nog een stralende ook, al kwamen we er later achter dat Di niet zo lekker in haar vel zat op haar grote dag als je zou vermoeden door dit soort kiekjes.

Toch vreemd om te bedenken dat dit allemaal precies veertig jaar geleden was vandaag. En hoe je het ook wendt of keert: dit huwelijk leidde wel tot twee andere blijere royal-huwelijken.


 

Wat een geschiedenis.

Beeld:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in