Serieus, het was een avondjurkenmarathon.

Soms kan een royal agenda helemaal vollopen en moeten er keuzes worden gemaakt. Het begon in Stockholm met het Sweden Dinner in het Koninklijk Paleis ter ere van mensen, vaak vrijwilligers, die van grote betekenis zijn voor de Zweedse maatschappij.

(c) Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Article continues after the ad

Koningin Silvia droeg een feestelijke rode jurk van haar eigen kleermaker en prinses Sofia trakteerde op een nieuwe Pia Tjelta jurk met haar Stinaa.J pumps en een clutch van Louboutin.

En de Zweden pakken zo'n diner altijd in stijl aan. 

 
Kroonprinses Victoria was nergens te bekennen, want die had een ánder gala, namelijk de uitreiking van een eredoctoraat van het Karolinska Instituut aan haar man, prins Daniel. Hij kreeg dat voor zijn tomeloze inzet voor de bevordering van een gezonde leefstijl, vooral bij kinderen en jonge mensen.

Victoria zat erbij te glunderen in een By Malina jurk met zilverkleurige pumps met erbij een Judith Leiber clutch en haar Engelbert Stockholm New York oorhangers.

Gisteren vierde koning Carl XVI Gustaf zijn 76ste verjaardag.

Dat gaat gepaard met wat gemarcheer van de wacht en een wuifmomentje op het balkon, waarbij ook familieleden aanwezig waren.

Prinses Estelle blijkt inmiddels een leuke bril op haar neus te hebben en droeg haar grijze Bonpoint afleggertje van prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen. Koningin Silvia geloofde het wel en droeg een zeer bekende blauwe jas met een witte sjaal. Kroonprinses Victoria droeg onder een nieuwe jas van Andiata een bloemetjes jurk van By Malina.

Prinses Sofia had duidelijk het Andiata-memo gekregen en had ook een lichtblauwe jas van dat label aan. De verjaardag werd verder in huiselijke kringen (oké, paleiselijke kring) gevierd met een diner. Daar zijn helaas geen foto's van, maar ga er gerust vanuit dat ze op chic waren.

Foto's © Getty Images, Label ID's via UFO No More

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in