Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

25 quotes: prinses Diana in haar eigen woorden

'Ik hou me niet aan het boekje.' Het is vandaag 25 jaar geleden dat prinses Diana verongelukte in Parijs. Daarom Diana in haar eigen woorden, in 25 quotes.  'Ik leid vanuit mijn hart, niet met mijn hoofd.' "Doe iets willekeurigs aardigs, zonder er iets voor terug te verwachten, en weet dat iemand...

25 quotes: prinses Diana in haar eigen woorden

'Ik hou me niet aan het boekje.'

Het is vandaag 25 jaar geleden dat prinses Diana verongelukte in Parijs. Daarom Diana in haar eigen woorden, in 25 quotes. 

'Ik leid vanuit mijn hart, niet met mijn hoofd.'

"Doe iets willekeurigs aardigs, zonder er iets voor terug te verwachten, en weet dat iemand ooit misschien zoiets voor jou zal doen.

"Op de dag dat ik door St. Paul's Cathedral naar het altaar liep, had ik het gevoel dat mijn persoonlijkheid van me was afgenomen en dat ik was overgenomen door de Royal Machine."

"Ooit, toen William en ik in het zwembad bij Highgrove waren en hij een standje van me kreeg keerde hij zich om en zei: 'Je bent de zelfzuchtigste vrouw die ik ken, je denkt alleen maar aan jezelf.' Ik was verbijsterd, hij was toen drie. 'Waar heb je dat gehoord?' vroeg ik. 'Oh, ik heb het papa vaak horen zeggen,' zei hij."

"Er is geen betere manier om een persoonlijkheid uit te schakelen dan die te isoleren."

"Het grootste probleem in de wereld is momenteel intolerantie. Mensen gunnen elkaar niets meer."

"Als je gelukkig bent, kun je heel veel vergeven."

Over technologie: "Ik weet niet eens hoe een parkeermeter werkt, laat staan een telefooncel."

"In het systeem werd ik heel anders behandeld, alsof ik een rare was. Ik voelde me ook een rare, ik dacht dat ik niet goed genoeg was. Nu denk ik dat het juist goed is om de rare te zijn, de hemel zij dank."

"Als mannen baby's zouden krijgen, dan zouden ze allemaal slechts één kind hebben."

"Ik heb de intuïtie van een vrouw en die werkt goed."

"Hoe moet het zijn voor een jongetje om te lezen dat papa nooit van mama heeft gehouden?"

"Iemand met gezond verstand was jaren eerder al opgestapt, maar dat kan ik niet. Ik moet aan mijn zonen denken."

"Mensen denken dat het uiteindelijk allemaal neerkomt op een man hebben, maar voor mij is bevredigend werk beter."

"Noem me alsjeblieft geen icoon, ik ben gewoon een moeder die probeert te helpen."

Over haar Triviant-talent: "Ik ben zo dom als een plank."

"Het is van vitaal belang dat de monarchie weet wat er onder de mensen speelt. Dat is wat ik probeer te bewerkstellingen."

"Ze zeggen dat het beter is om arm en gelukkig te zijn dan rijk en ongelukkig, maar wat dacht je van en compromis als gematigd rijk en een beetje chagrijnig?"

"HIV maakt mensen niet gevaarlijk om te kennen, je kunt hen gewoon de hand schudden en omhelzen. De hemel weet dat ze dat kunnen gebruiken."

"In elk huwelijk, zeker als je, zoals ik, gescheiden ouders had, doe je een beetje extra je best om de boel bij elkaar te houden."

"Ik kreeg geen keuze in de mensen die ik ontmoette voor therapie. Ik had geen klik met de artsen die ik bezocht. Van eentje werd ik gek. Hij leek degene die hulp nodig had, niet ik."

"Hugs kunnen wonderen verrichten, zeker bij kinderen."

"Ik sta niet bekend als een zeer bekwame kok."

"Ik ben naar de school gegaan en heb met name tegen William gezegd dat als je iemand vindt waar je van houdt, je die vast moet houden en ervoor moet zorgen en als je het geluk hebt iemand te vinden die van jou houdt, dan moet je die beschermen."

"Een prinses zijn is ook niet alles."

Vooruit, nog ééntje dan:

"Ik bewonder de Queen. Ik zou graag willen weten wat er in haar omgaat. Ik heb altijd tegen haar gezegd: Ik zal u nooit in de steek laten, van uw zoon weet ik het nog zo net niet."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in