De voormalig koning van Spanje, Juan Carlos, onderging afgelopen week een driedubbele bypassoperatie. Zijn familie bezocht hem, maar leek zich geen zorgen te maken.

Koning Felipe ging zowel met zijn moeder als met echtgenote Letizia op ziekenbezoek bij Juan Carlos (81) in Madrid. En verliet beide keren stralend het ziekenhuis. Zijn vader maakt het goed, deelde hij met de verzamelde pers.

Article continues after the ad

De oud-koning is inmiddels welbekend met ziekenhuisopnames, net als zijn familie. Dit was de zeventiende operatie van Juan Carlos, die eerder onder andere een nieuwe knie kreeg, en geopereerd werd aan een hernia en aan zijn heup. Bij zijn jaarlijks medisch onderzoek eerder deze zomer werd besloten dat er een hartoperatie nodig was.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Revista Vanidades (@vanidadesmx) op

Juan Carlos was koning van Spanje van 1975 tot 2014, en zat dus bijna veertig jaar op de troon. In juni 2019, luttele dagen voordat bekend werd dat hij deze operatie moest ondergaan, trok hij zich terug uit het publieke leven.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in