Favorieten in Royal Blue van Modekoningin Máxima's Josine! 

Bij koningsblauw denkt iedere Nederlander natuurlijk gelijk aan Máxima, maar ze is echt niet de enige royal fashionista die wel raad weet met deze kleur.

Article continues after the ad

Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima heeft de mooiste voorbeelden van dubbelop royal blue op een rij gezet.

Máxima naar de kroon steken is bijna een mission impossible, maar Kate doet met deze avondjurk van Jenny Packham wel een heel goede poging.

Als een sprookjesprinses: zo ziet Mathilde eruit in deze wolk van een jurk. De ontwerper? Giorgio Armani.

Prinses Elisabeth, de fashionqueen van de toekomst, heeft inmiddels ook al ervaring opgedaan met schitteren in koningsblauw. Haar jurk is een ontwerp van Esmeralda Ammoun.

Less is more, bewijst Kate met deze avondjurk van Roland Mouret. Hoewel het kledingstuk qua pasvorm meer dan perfect zit, is hij niet speciaal voor haar gemaakt. Via de webshop Lyst kon je hem destijds (2016) scoren.

Wie denkt dat royal blue het alleen goed doet in de avonduren, heeft het mis. Kijk maar naar prinses Victoria. Hier poseert ze samen met Willem-Alexander, lang geleden haar gedoodverfde droomprins.

Neutrale kleuren kun je doorgaans eindeloos combineren. Bij koningsblauw is dat anders, maar inmiddels hebben we al wel flink wat opties voorbij zien komen. Rania koos bijvoorbeeld voor cognac…

...Máxima voor groen…

…Mathilde voor rood…

...de Queen met wit…

... en Mary voor beige en goud.


Tot zover de kleurencombinaties. Gaan we nu door naar Letizia, want als er hartje winter een militaire parade in je agenda staat, dan mag je best uitpakken met royal blue. Op 6 januari 2020 droeg ze dan ook een koningsblauwe jasjurk tot op de enkel. De split à la Angelina Jolie maakte het totaalplaatje helemaal af.

Voor een officieel bezoek aan Japan zocht prinses Diana de gulden middenweg tussen een westerse avondjurk en een Japanse kimono. Het leverde dit prachtige plaatje op.

En last but not least is daar dan ook nog het verlovingspak van prinses Diana. Regelrecht uit het rek en - juist daarom- een schot in de roos.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in