Zij deelden de spotlights met Máxima op haar grote dag.

Met 2 februari in het vizier blikken wij terug op onze eigen royal wedding. Met vandaag: de bruidsmeisjes.

Article continues after the ad

Onze queen natuurlijk in het wit, maar haar vier bruidsmeisjes in prachtig rood satijn: je kunt Máxima er niet van te betichten dat ze haar bridal party in het onopvallend heeft gestoken om te verzekeren dat ze zelf alle aandacht zou hebben op haar grote dag.

Dat gebeurde natuurlijk alsnog wel, maar die bruidsmeisjes schitterden stuk voor stuk ook. Maar wie waren het ook alweer? Nou...

Valeria Delger – een jeugdvriendinnetje van Máxima (wat heet: ze kennen elkaar van de kleuterschool) en tegenwoordig de peettante van Alexia. Maar ook een vrouw waar online maar bitter weinig over te vinden is. Wel zijn zij en Máxima naar verluidt nog altijd close: voor HM geldt once you're in, you're in for life.

Valeria was er maar druk mee...

Juliana Guillermo (onder, rechts) – niet zoals haar naam doet vermoeden een Argentijnse vriendin van Máxima, maar de dochter van prinses Christina, die natuurlijk met een Cubaan trouwde. We zien haar maar zelden (ze woont met haar partner Tao en hun drie kinderen in Toscane), maar Willem-Alexander en Máxima draagt ze duidelijk een warm hart toe. In 2013 was ze bijvoorbeeld bij de inhuldiging.

Theresa von der Recke (boven, links) – barones én een nicht van Willem-Alexander. De familiebanden? Theresa's moeder is Christina von Amsberg, de zus van prins Claus.

Ze kijkt er hier wat sceptisch bij

Inés Zorreguieta (onder, links) – het jongste zusje van Máxima dus, en met dertien jaar jonger met recht een nakomelingetje. Máxima zou altijd een pittige maar trotse zus zijn geweest voor Inés, die het niet altijd makkelijk had. Ze werd jarenlang geteisterd door psychische problemen en pleegde in 2018 zelfmoord.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in