Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Publiek trotseert regen voor ons koningspaar in Duitsland

Het mooie weer dat het koninklijk werkbezoek aan Duitsland de eerste dagen kenmerkte, laat het woensdag op de laatste dag geheel afweten. “Zijn jullie nat?," vroeg koning Willem-Alexander bij aankomst bij de Staatskanselarij in Potsdam aan het doorweekte publiek dat de regen had getrotseerd. “Nee...

Publiek trotseert regen voor ons koningspaar in Duitsland

Het mooie weer dat het koninklijk werkbezoek aan Duitsland de eerste dagen kenmerkte, laat het woensdag op de laatste dag geheel afweten. “Zijn jullie nat?," vroeg koning Willem-Alexander bij aankomst bij de Staatskanselarij in Potsdam aan het doorweekte publiek dat de regen had getrotseerd.

“Nee hoor,” riep een Nederlander stoer, maar de koning die samen met koningin Máxima de wachtenden kwam bedanken voor hun komst, wist wel beter.

De minister-president van Brandenburg, Dietmar Woidke, wiens vrouw Susanne onverwacht ook was meegekomen voor de officiële verwelkoming van het koningspaar in de deelstaat, keek het tafereel lachend aan. Susanne vond het, afgaande op haar gezichtsuitdrukking, minder plezierig.

Tekenen van het gastenboek

Na de korte begroeting en het in Duitsland onvermijdelijke tekenen van het gastenboek, had het koningspaar een kort onderhoud met de minister-president en zijn echtgenote. Erna volgde een bezoek aan het naar Albert Einstein vernoemde wetenschapspark.