Het mooie weer dat het koninklijk werkbezoek aan Duitsland de eerste dagen kenmerkte, laat het woensdag op de laatste dag geheel afweten. “Zijn jullie nat?," vroeg koning Willem-Alexander bij aankomst bij de Staatskanselarij in Potsdam aan het doorweekte publiek dat de regen had getrotseerd.

“Nee hoor,” riep een Nederlander stoer, maar de koning die samen met koningin Máxima de wachtenden kwam bedanken voor hun komst, wist wel beter.

De minister-president van Brandenburg, Dietmar Woidke, wiens vrouw Susanne onverwacht ook was meegekomen voor de officiële verwelkoming van het koningspaar in de deelstaat, keek het tafereel lachend aan. Susanne vond het, afgaande op haar gezichtsuitdrukking, minder plezierig.

Article continues after the ad

Tekenen van het gastenboek

Na de korte begroeting en het in Duitsland onvermijdelijke tekenen van het gastenboek, had het koningspaar een kort onderhoud met de minister-president en zijn echtgenote. Erna volgde een bezoek aan het naar Albert Einstein vernoemde wetenschapspark.

Media Tech Hub Potsdam

Aansluitend vond een bezoek plaats aan de Media Tech Hub Potsdam op het terrein van Studio Babelsberg. Hier bevindt zich een netwerk van bedrijven, instellingen en start-ups gericht op mediatechnologie, virtual reality en digitale technieken. En daar werden onderstaande beelden van gemaakt. 

Japon van Edouard Vermeulen

Koningin Máxima droeg vandaag een japon met grote klokmouwen van effet crepon gemaakt door Edouard Vermeulen van Natan, zo weet modekoninginmaxima.nl. Ze droeg deze creatie eerder tijdens de uitreiking van de Militaire Willems-Orde in augustus 2018. 

Staatsbezoek

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken van maandag tot en met woensdag de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Zij worden daarbij vergezeld door ministers Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Zij leiden achtereenvolgens missies gericht op scheepsbouwindustrie en de creatieve industrie. Minister Ank Bijleveld van Defensie is aanwezig bij een bijeenkomst over de Duits-Nederlandse samenwerking bij internationale missies.

Het staatsbezoek aan Duitsland is vaste prik voor het koningspaar, dat jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten brengt. Hierbij is speciale aandacht voor de economische betrekkingen.

Bronnen: BuzzR, modekoninginmaxima.nl
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in