Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinsjesdag: prinses Laurentiens Greatest Hits!

Prinses Laurentien bewees de afgelopen jaren op Prinsjesdag dat ook dit ceremoniële moment prima samengaat met haar gedurfde smaak.

Prinsjesdag: prinses Laurentiens Greatest Hits!

HKH heeft een bijzondere en gedurfde smaak.

Alle ogen zijn vandaag gericht op koningin Máxima, prinses Amalia en prinses Alexia, maar vlak ook prinses Laurentien niet uit.

Zij bewees de afgelopen jaren zelfs op deze belangrijke dag haar eigenzinnige smaak trouw te blijven, kijk maar.

2004

Matchy-matchy? Beslist. Maar tegelijk toch ook wel apart en beeldig, en het collier was een perfecte keuze.

2005

De look van 2005 was wat… veel. Alsof een waterverfje op een kiezelstrand was gespoeld en vroeg om een afstekende hoed. De watervalhals en zwierige mouwen maakten gelukkig veel goed.   

2006

Korsetje op Prinsjesdag? Héél Kim Kardashian, maar dan chic. Laurentien droeg het in 2006 over haar sjerp. Het moet een lange zit zijn geweest met deze modieuze 'maagband', maar in combinatie met de split werd het reuze kittig.

2007

Sterk staaltje 'shoulder robing' en het blauw is doorgevoerd tot in de eyeliner, dát is toewijding.

2008

Love de empire-lijn op Laurentien en een motiefje, effen, applicaties én een hoed die je haar imiteert? Helemaal à la de prinses (en helemaal Bridgerton avant la lettre). 

2013

In 2013 was het allemaal nog een beetje nieuw voor het koningspaar en de eerste reserves. Laurentien speelde op zeker in donkerblauw, maar het was jammer dat de hoed zo ver over haar gezicht reikte dat het amper te zien was. Toch een leuk detail: dat geestige pluimpje!

2015

Zelden bleef Laurentien zo trouw aan haar smaak als in 2015. Haar lievelingskleur, knitwear, hoed met Teletubbie-antenne – enig!  

2016

Het jaar van de Royal Maliënkolder! Laurentien droeg een jurk van gebreide metallic jersey die een gezamenlijk ontwerp was van Hardies Den Haag en Talbot Runhof.

2017

Niemand staat mooier met een boothals dan Laurentien. Bonuspunten voor de oorhangers die makkelijk de concurrentie aankonden met de kroonluchters in de Ridderzaal. Over de scheve tulband is op de redactie uren gediscussieerd. Conclusie: gedurfd en héél Juliana 1974.

2018

De prinses droeg een van haar mooiste looks in 2018: prachtige stof, statig model, schalkse hoed van Eudia en een lekker niet matchende rode clutch – applaus alom. De stof was geïnspireerd op een traditionele Venetiaanse damast, waar een moderne metaaldraad in verweven was.

2019

Voor 2019 werd het roze van Hardies Couture – uitstekend excuus om eens die roze diamant op te spelden – met een hoofddeksel dat niet kon kiezen tussen haarband en verentooi. De sjerp maakt de look met recht, euh, paasbest.

2020

In 2020 koos ze voor franjes, héél veel franjes en de zigzagjes van Missoni. Oorspronkelijk was het geen geheel, maar ze liet bij Hardies Mode de rok, top en sjaal tot één creatie maken. As you do.  

2021

Getty Images

In 2021 ging Laurentien voor een creatie van Hardies Couture, haar go-to adres in Den Haag. De stof van de jurk komt uit Italië: grijs brokaat met een bloemenpartroon in zwart een goud.

2022

Getty Images

Prinsjesdag 2022 leverde deze geweldige look op: de vriendelijke kleur, hoe het ordelint er vrolijk bij afstak, de statementketting waar een mens een nekhernia van zou kunnen oplopen - pláátje. En nu maar afwachten waar prinses Laurentien morgen mee zal verrassen. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in