HKH heeft een bijzondere en gedurfde smaak.

Alle ogen zijn vandaag gericht op koningin Máxima en de Mad Hatters van het Binnenhof, maar vlak ook prinses Laurentien niet uit.

Zij bewees de afgelopen jaren zelfs op deze belangrijke dag haar eigenzinnige smaak trouw te blijven, kijk maar.

2004

Article continues after the ad

Matchy-matchy? Beslist. Maar tegelijk toch ook wel apart en beeldig, op een borderline gordijnstofachtige manier. Het collier daarentegen, maakte alles goed – perfecte keuze.

2005

De look van 2005 was wat… veel. Alsof een waterverfje op een kiezelstrand was gespoeld met weer een matchy-matchy hoed.   

2006

Korsetje op Prinsjesdag? Héél Kim Kardashian, maar dan chic. Laurentien droeg het in 2006 over haar sjerp. Het moet een lange zit zijn geweest met deze 'maagband' maar in combinatie met de split werd het nog best kittig.

2007

Sterk staaltje 'shoulder robing' en het blauw is doorgevoerd tot in de eyeliner, dát is toewijding.

2008

Love de empire-lijn op Laurentien en een motiefje, effen, applicaties én een hoed die je haar imiteert? Helemaal à la de prinses (en helemaal Bridgerton avant la lettre). 

2013

In 2013 was het allemaal nog een beetje nieuw voor het koningspaar en de eerste reserves. Laurentien speelde op zeker in donkerblauw, maar het was jammer dat de hoed zo ver over haar gezicht reikte dat het amper te zien was. Toch een leuk detail: dat malle pluimpje, totally Tien.

2015

Zelden bleef Laurentien zo trouw aan haar smaak als in 2015. Haar lievelingskleur, knitwear, hoed met Teletubbie-antenne – enig!  

2016

Het jaar van de Royal Maliënkolder! Laurentien droeg een jurk van gebreide metallic jersey die een gezamenlijk ontwerp was van Hardies Den Haag en Talbot Runhof.

2017

Op een of andere manier maakte de op zich mooie stof de prinses een beetje lomp, al staat niemand mooier met een boothals dan Laurentien. Bonuspunten voor de oorhangers die makkelijk de concurrentie aankonden met de kroonluchters in de Ridderzaal. Over de scheve tulband is op de redactie uren gediscussieerd. Conclusie: gedurfd, maar ook wel héél erg Juliana 1974.

2018

De prinses droeg een van haar mooiste looks in 2018: prachtige stof, statig model, schalkse hoed van Eudia en een lekker niet matchende rode clutch – applaus alom. De stof was geïnspireerd op een traditionele Venetiaanse damast, waar een moderne metaaldraad in verweven was.

2019

Voor 2019 werd het roze van Hardies Couture – uitstekend excuus om eens die roze diamant op te spelden – met een hoofddeksel dat niet kon kiezen tussen haarband en verentooi. De gele sjerp maakt de look met recht, euh, paasbest.

2020

In 2020 koos ze voor franjes, héél veel franjes en de zigzagjes van Missoni. Oorspronkelijk was het geen geheel, maar ze liet bij Hardies Mode de rok, top en sjaal tot één creatie maken. As you do.  

Foto's (c) Getty Images, PPE Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in