Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinsjesdag 2022: WA, Máxima én prinses Amalia!

De kroonprinses maakt haar koetsdebuut. Toegegeven, na de pomp and circumstance die gisteren te zien was in Londen en Windsor lijkt Prinsjesdag zowaar een bescheiden event, maar het was ook hier genieten van stoere paarden, prachtige uniformen en veel ceremonieel. Plus: kroonprinses Amalia, die e...

Prinsjesdag 2022: WA, Máxima én prinses Amalia!

De kroonprinses maakt haar koetsdebuut.

Toegegeven, na de pomp and circumstance die gisteren te zien was in Londen en Windsor lijkt Prinsjesdag zowaar een bescheiden event, maar het was ook hier genieten van stoere paarden, prachtige uniformen en veel ceremonieel.

Plus: kroonprinses Amalia, die er voor het eerst bij was. Ze had er vast zin in, want ze houdt van de franje die erbij komt kijken.

In het portret van Claudia de Breij laat ze in de Koninklijke Stallen de koetsen zien en 'demonstreert hoe piepklein en wankel de treetjes zijn waarop je erin moet stappen.'

‘Daar moet ik nog wel even op oefenen voor ik ermee naar de Staten Generaal ga.’ Het ging goed (op torenhoge hakken nog wel), vermoedelijk met hulp van een stevig los trapje dat sneaky even bij de koets werd gezet, terwijl er allemaal lakeien voorstonden. De prinses droeg een lange groene jurk en leende haar eerste hoedje in het openbaar van haar moeder. 

En het wuiven zit er al lekker in!

Voor Máxima zijn het volle dagen: gisteren nog in Londen voor de begrafenis van de Queen, vandaag Prinsjesdag en daarna meteen door naar New York voor een afspraak in VN-verband.

Ze droeg chic grijs (de ontwerper noemt het 'ijsgrijs') dat er een béétje uitzag als een lekkere warme deken. Fashion Detective Josine meldt dat het gaat om gerecycled materiaal, wat een mooi statement is. 

En HM channelde aardig de stemming in het land #mood