Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Margriet opent expositie Marjolein Bastin

Ode aan de Veluwe, waar ze al krap 55 jaar woont. Prinses Margriet woont al sinds 1967 op de Veluwe en is goed thuis in alle flora en fauna ter plaatse. Ze hoeft bij wijze van spreken maar de tuin uit te lopen om al wilde zwijnen te zien. Zowel zij als haar man, prof. Mr. Pieter van Vollenhoven (...

Prinses Margriet opent expositie Marjolein Bastin

Ode aan de Veluwe, waar ze al krap 55 jaar woont.

Prinses Margriet woont al sinds 1967 op de Veluwe en is goed thuis in alle flora en fauna ter plaatse. Ze hoeft bij wijze van spreken maar de tuin uit te lopen om al wilde zwijnen te zien.

Zowel zij als haar man, prof. Mr. Pieter van Vollenhoven (hier in 1968), hebben hart voor de natuur en zorgden regelmatig voor weesjes, zoals deze ree (het waren de twee, de ander staat niet op de foto), die geen enkele moeite had met de royal teckel Tecco.

Logisch dus, om de prinses de Ode aan de Veluwe tentoonstelling te laten openen. Te zien zijn veertig originele aquarellen, waarvan circa vijftien nog niet eerder tentoongesteld.

Ze tonen Marjolein Bastins grootste inspiratiebron: het Veluwse landschap. De seizoenen op de Veluwe vormen de basis van de tentoonstelling. Het museum toont in aanvulling op de aquarellen een selectie oudhollandse tegels met bloemen, planten en dieren.

Na de opening kreeg Prinses Margriet een rondleiding over de tentoonstelling en sprak ze met Marjolein Bastin. De tentoonstelling is van 16 oktober 2021 tot en met 30 januari 2022 te bezichtigen in het Tegelmuseum.

Foto's (c) PPE Agency, Tegelmuseum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in