Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Margarita: 'Ik ben zeer gelukkig, ik dóe weer iets met mijn leven'

De onzekerheid is weg, ze zorgde dat ze het leuk kreeg. Lange tijd was prinses Margarita de Bourbon de Parme, dochter van prinses Irene, de koninklijke hoogheid van 'Oranjebitter', waarin ze samen met haar toenmalige man Edwin de Roy van Zuydewijn uit de school klapte over hoe het er echt aan toe...

Prinses Margarita: 'Ik ben zeer gelukkig, ik dóe weer iets met mijn leven'

De onzekerheid is weg, ze zorgde dat ze het leuk kreeg.

Lange tijd was prinses Margarita de Bourbon de Parme, dochter van prinses Irene, de koninklijke hoogheid van 'Oranjebitter', waarin ze samen met haar toenmalige man Edwin de Roy van Zuydewijn uit de school klapte over hoe het er echt aan toe ging binnen de koninklijke familie.

De interviews in HP/DeTijd gaven een ongekend inkijkje in de onderlinge verhoudingen, maar isoleerden tegelijk Margarita nog verder van haar familie dan haar huwelijk al had gedaan.

Het leidde tot een breuk met de Oranjes, maar nadat Edwin en Margarita uit elkaar waren gegaan, werd ze ondanks alles weer opgenomen door de familie en was ze ook weer welkom bij bijzondere gelegenheden. Ze is close met haar tante Beatrix ('Inmiddels 84 jaar en ze rijdt nog steeds') die haar regelmatig vergezelt naar paardenevents. 

In 2008 hertrouwde Margarita met jurist Tjalling ten Cate, samen kregen ze twee dochters: Julia (14) en Paola (11). De prinses ontwerpt onder andere een eigen exclusieve juwelenlijn geïnspireerd door de natuur (ze wil het dit jaar aan een herbebossingsproject verbinden) en is daarnaast veel bezig met paarden en met simpelweg gelukkig zijn. En is daarmee het levende bewijs dat je uit een moeilijke periode kunt opkrabbelen.

Margarita heeft in ieder geval meer van het leven weten te maken dan haar ex, die sinds de scheiding in 2006 niet bij machte lijkt te zijn geweest om een doorstart te maken. Met Edwin heeft ze vrijwel geen contact meer. "Ik spreek mijn ex alleen nog maar bij de rechtbank als hij weer met een proces begint," zegt Margarita in de Telegraaf.

De Roy van Zuydewijn wil onder andere met terugwerkende kracht alimentatie. "Hij heeft van alles geprobeerd om aan geld te komen, maar niet één keer met positief resultaat," zegt Margarita die de hele kwestie inmiddels heeft losgelaten. "Het doet me helemaal niets. Ik heb er geen last van hè, het is niet mijn probleem.: 

"Hij moet gewoon gaan werken en niet steeds maar jammeren. Dat is zó zonde. Ik was ook ongelukkig, maar ben dat toch ook niet gebleven? Ik heb een leuk leven opgebouwd, ben dol op mijn man en kinderen. Alles is mooi. Waarom zet hij zijn leven stop en blijft hij alleen maar in het verleden hangen?"

Over hoe haar eerste huwelijk, Oranjebitter en haar scheiding haar hebben gevormd: "Ik was erg onzeker, dat is nu wel weg. Ik ben nu zéér gelukkig. Ik dóé weer iets met mijn leven. Het was altijd mijn wens dat het leuk zou worden, dat absolute doel heb ik nu bereikt. Maar je moet het wel zelf doen, hè?"

Foto's (c) PPE Agency, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in