Mabel van Oranje is deze week in het Canadese Vancouver om deel te nemen aan de wereldconferentie Women Deliver, de grootste conferentie over gendergelijkheid en vrouwenrechten.

De prinses is daar aanwezig namens haar stichting Girls not Brides, dat de strijdt aanbindt met kindhuwelijken. Ook de Deense kroonprinses Mary is bij de conferentie aanwezig. Drie jaar geleden nam koningin Máxima deel aan de editie in Denemarken.

Article continues after the ad

Mabel doet via Twitter uitvoerig bericht van haar inspirerende dagen op de conferentie.

Kindhuwelijken
Ze kreeg zelf steun van de Ethiopische president (Sahle-Work Zewde, die onlangs Máxima nog op bezoek kreeg) die ook inzet op het verminderen van het aantal kindhuwelijken in haar land. “Veertig procent van de Ethiopische meisjes is getrouwd vóór de 18-jarige leeftijd”, vertelde zij. “Dit is iets verschrikkelijks. Ik kreeg de kans om naar school te gaan en een opleiding te volgen en hier een einde aan te maken.” 

Een op de drie
Mabel sprak zich op haar beurt uit over het aantal abortussen op de wereld. Op Twitter: "Leerde net dat een op de drie vrouwen in haar leven een abortus neemt. Dit aantal kan makkelijk verlaagd worden als we openlijker spreken over seks en het vermijden van zwangerschap – en als anticonceptiemiddelen breder beschikbaar waren."

Wat een fantastische prinses hebben we toch.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in