Ze lijkt op haar gelukkigst voor een grote groep kinderen.

Prinses Laurentien rukte vanochtend vroeg uit naar Uithoorn voor één van haar favoriete goede doelen: het Nationale Voorleesontbijt.

Daar las ze in Integraal Kind Centrum het Duet voor uit ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp, dat door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten is verkozen tot Prentenboek van het Jaar.

Article continues after the ad

Een leuker publiek krijg je als royal niet natuurlijk, en je ziet Laurentien altijd genieten van dit soort momenten. Zij opent al jaren de Nationale Voorleesdagen, die sinds 2004 worden gehouden.

Vorig jaar moest dat even anders door de lockdown en was ze te zien in het tv-programma Zin in Zappelin. Dit jaar mocht het gelukkig gewoon weer live.

De prinses kwam aan in zwart met roze pailletten en op zalig hoge hakken

Prinses Laurentien zet zich vaak en graag in voor het lot van kinderen. In december opende ze bijvoorbeeld een tentoonstelling in het Nationaal Onderwijsmuseum en in oktober opende ze de Europese School in Den Haag.

De bevordering van geletterdheid in Nederland is een van haar vaste paradepaardjes. Ook schreef ze in de afgelopen jaren zelf verschillende kinderboekenreeks, alleen en met Paul van Loon en Jeroen Smit.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in