Prins Constantijn: 'Maak ze gek, hè?' 

Eloise van Oranje (19) heeft meegedaan aan het zesde seizoen van de populaire YouTube-serie ‘Het Jachtseizoen’ van het Nederlandse StukTV. Daarbij kreeg de gravin hulp van haar moeder prinses Laurentien. Dat is te zien in de aflevering die dit weekend online is gezet.

In ‘Het Jachtseizoen’ spelen bekende Nederlanders de rol van een voortvluchtige crimineel en moeten zij proberen om vier uur uit handen van de mannen van StukTV te blijven. Eloise startte haar vlucht in de vesting Fort bij Spijkerboor en wist via verschillende lifts in Den Haag bij haar ouders terecht te komen.

Article continues after the ad

Zij leefden duidelijk mee met hun dochter. Prins Constantijn vroeg Eloise direct hoe groot haar voorsprong was en besprak de tactiek met Eloise. “Ik zou wel rustig die kant op gaan, ze moeten wel zo diep mogelijk Den Haag in. Maak ze gek, hè”, zei hij tegen haar.

Eloise, met 19 jaar de jongste kandidaat ooit in ‘Het Jachtseizoen’, stapte vervolgens bij prinses Laurentien in de auto. Zij vertelde dat ze ‘een enorme fan van StukTV’ is dankzij haar kinderen. “Dus ik vind niks mooiers dat we deze mannen gewoon helemaal gek maken.”

Laurentien regelde een boot voor Eloise en wist later onmiddellijk wat tijd te winnen door langzaam voor de auto van de mannen van StukTV te rijden.

Het mocht uiteindelijk niet baten: Eloise werd ingerekend na een vluchtpoging van 2 uur en 39 minuten. “Ze hebben me gepakt, jammer genoeg. Maar het was een superleuk avontuur en ik zou het voor geen goud willen inruilen.”

Openingsfoto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in