Het bekende beeldje is van haar hand.

Prinses Beatrix – een van haar beroemde UFO-hoeden mocht mee - heeft in Culemborg de Jantje Beton Prijs uitgereikt. Jantje Beton kent deze prijs toe aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland.

Meer speelkansen

Jantje Beton zet zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren in voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen.

Article continues after the ad

Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht.

Lekker buitenspelen

De Jantje Beton Prijs is ontstaan in 1978 en is vijf keer uitgereikt aan individuen die zich op een speciale manier hebben ingezet voor buitenspelen.

Vanaf 2021 wordt de prijs iedere twee jaar uitgereikt aan een gemeente die er alles aan doet om kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen. 

Beschermvrouw

Prinses Beatrix woonde het plenaire programma bij en reikte samen met één van de leden van de kinderjury de Jantje Beton Prijs uit.

Ze is beschermvrouw van Jantje Beton en maakte het beeldje. Het origineel is sinds 1973 te bezichtigen in miniatuurstad Madurodam.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in