Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix opent Prins Clausbrug

Rhapsody in Blue voor de prinses!  Prinses Beatrix heeft in Dordrecht de Prins Clausbrug geopend, genoemd naar haar overleden man. De voetgangers- en fietsersbrug over het Wantij verbindt de nieuwe wijk Stadswerven met de binnenstad. Ze droeg een fraaie blauwe outfit en bleek ook nog een bijpasse...

Prinses Beatrix opent Prins Clausbrug

Rhapsody in Blue voor de prinses! 

Prinses Beatrix heeft in Dordrecht de Prins Clausbrug geopend, genoemd naar haar overleden man. De voetgangers- en fietsersbrug over het Wantij verbindt de nieuwe wijk Stadswerven met de binnenstad.

Ze droeg een fraaie blauwe outfit en bleek ook nog een bijpassende armband te hebben. 

Bijzonder aan de Prins Clausburg is de constructie van het contragewicht dat in de mast van de brug is verwerkt. Door middel van twee hydraulische zuigers wordt de mast naar voren bewogen waardoor de mast als contragewicht het brugdek omhoog doet gaan. Dit bewegingsmechanisme is niet eerder toegepast in een brug en uniek in de wereld.

Burgemeester Kolff van Dordrecht gaf na de entree van Beatrix een korte toespraak, kinderburgemeester Jacob de Mooij overhandigde de prinses het symbolische laatste puzzelstukje en vervolgens werd de brug geopend, of eigenlijk gesloten.

Prinses Beatrix opende de brug waarna zij op de brug voetgangers en fietsers verwelkomde. All in a day's work!

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in