Alles is altijd net even wat relaxter in de Cariben.

Prinses Beatrix is begonnen aan haar bezoek aan Curaçao. Haar aanwezigheid staat in het teken van 25 jaar samenwerking tussen natuurorganisaties in het Caribisch deel van het Koninkrijk in de vorm van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA). Daarnaast praat ze er over activiteiten van sociaal maatschappelijke organisaties en de impact van de coronacrisis.

De prinses arriveerde gisteren met een gewone lijnvlucht, al was het wel een heel toepasselijk toestel met al dat oranje.

Article continues after the ad

Op Curaçao International Airport werd ze ontvangen door gouverneur George-Wout en minister-president Pisas.

Zoals tegenwoordig wel vaker droeg de prinses een comfortabel broekpak.

Vandaag stond in het teken van natuurbeheer. Prinses Beatrix sloot aan bij een natuurles die door Odette Doest werd gegeven aan leerlingen van groep 8 van de St. Margaretha school.

Eén van de lesonderdelen ging over menselijk gedrag dat schadelijk kan zijn voor (wilde) dieren. Hiervoor werd een echte flamingo, genaamd Bob, ingezet. Bob woonde tijdelijk in het Seaquarium, maar vloog na zijn vrijlating tegen een hotel. Door die botsing kan hij niet meer in het wild leven en helpt nu af en toe bij lessen over de natuur.

En Bob was echt wel de ster van de show (en een divo die zich liet dragen).

Daarna ging ze door naar het laboratorium voor uitleg over het kweken van koraallarven, om het koraal voor de kust op te peppen.

Er werd uiteraard op feestelijke wijze het een en ander afgehamerd, zoals de heropening van het Curaçao Marine Park op de pier van Carmabi.

Bobs roze flamingo-collega Oscar zou zich wel moeten kunnen redden, hij kreeg dan ook opgelapt en wel de vrijheid van de prinses. Nu maar hopen dat hij wél uitkijkt voor overstekende hotels. 

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in