Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix koestert Aruba (in Den Haag)

Prinses Beatrix koestert Aruba (in Den Haag)

UFO-hoed uit de berging? Check! Prinses Beatrix woonde vandaag de viering bij van het 25-jarig bestaan van het Genootschap Nederland-Aruba. Het jubileum staat in het teken van de kracht van een eeuwenlange verbondenheid tussen de landen in het Koninkrijk. De viering vond plaats in Theater Diligentia in Den Haag.

Beatrix (hier in 1958) komt graag op het eiland...

...bezocht het in haar leven regelmatig (hier in 1965)...

...en bleef het ook tijdens haar pensioen trouw: deze foto is uit 2017.

Bij de viering bij van het 25-jarig bestaan van het Genootschap Nederland-Aruba woonde prinses Beatrix de toespraken bij van antropoloog Francio Guadeloupe over ‘De erfenissen: over de schoonheid en tragiek van de Nederlandse Cariben’ en van historicus Gert Oostindie over ‘Het ongemak in de koninkrijksrelaties’. Na afloop sprak de prinses  met betrokkenen bij het Genootschap Nederland-Aruba.

Het in 1997 opgerichte Genootschap Nederland-Aruba zet zich in voor versterking van de banden tussen beide landen binnen het Koninkrijk. Al lang bestaan goede economische, sociale, educatieve, politieke en culturele betrekkingen tussen Nederland en Aruba. Vooral de laatste decennia heeft de verdieping een impuls gekregen, met name sinds de zelfstandige status als land Aruba binnen het Koninkrijk in 1986. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in