Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix in gesprek met nabestaanden 'foute' Nederlanders

Het ging onder andere over het belang van openheid over het verleden. Voor zoiets gevoeligs als WOII is het handig om iemand in je Koninklijk Huis te hebben die deze tijd bewust heeft meegemaakt. Prinses Beatrix was daarom vandaag aanwezig bij het 40-jarig jubileum van Stichting Werkgroep Herkenn...

Prinses Beatrix in gesprek met nabestaanden 'foute' Nederlanders

Het ging onder andere over het belang van openheid over het verleden.

Voor zoiets gevoeligs als WOII is het handig om iemand in je Koninklijk Huis te hebben die deze tijd bewust heeft meegemaakt.

Prinses Beatrix was daarom vandaag aanwezig bij het 40-jarig jubileum van Stichting Werkgroep Herkenning.

Stichting Werkgroep Herkenning is een vrijwilligersorganisatie die in 1981 is opgericht en hulp biedt aan (klein)kinderen en familieleden van personen die in de jaren 1940-1945 aan de zijde van de bezetter stonden, dan wel de bezetter waren, en staat deze bij.

Prinses Beatrix nam na een symposium deel aan het rondetafelgesprek waarbij werd gesproken met de eerste, tweede en derde generatie nabestaanden van ‘foute’ Nederlanders.

Het gesprek ging over de gevolgen voor de families, hoe maatschappelijke uitsluiting doorwerkte in opvolgende generaties en het belang van openheid over het verleden. De prinses droeg een stemmig donkerblauw pak, dat toch net even wat zachter stond dan zwart. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in