Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix bij de Zilveren Anjers: say cheese!

De jongste aanwezigen durfden het wel te vragen hoor. Prinses Beatrix heeft vanochtend op het Koninklijk Paleis in Amsterdam de Zilveren Anjers uitgereikt. Dit jaar wonnen Daphne Wassink, Klaas Post en Adolf Kock de prijs voor mensen die zich vrijwillig inzetten voor cultuur of natuur. Onder de a...

Prinses Beatrix bij de Zilveren Anjers: say cheese!

De jongste aanwezigen durfden het wel te vragen hoor.

Prinses Beatrix heeft vanochtend op het Koninklijk Paleis in Amsterdam de Zilveren Anjers uitgereikt. Dit jaar wonnen Daphne Wassink, Klaas Post en Adolf Kock de prijs voor mensen die zich vrijwillig inzetten voor cultuur of natuur.

Onder de aanwezigen deze twee meisjes. (als wij het zo moeten inschatten de kleindochters van de heer Post) die de gok wel aandurfden en de prinses om een foto vroegen.

Klaas Post bouwde en financierde een enorme verzameling van ruim 10.000 fossiele zeezoogdieren op die onmisbaar is geworden voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Zijn collectie is van belang voor de wetenschap en natuurhistorische museumsector.

Daphne Wassink zet zich al jarenlang met het Koornetwerk Nederland in voor de amateurkoorsector. Na maanden van stilte door het coronavirus konden de koren door haar persoonlijke en onvermoeibare inzet weer zingen.

Adolf Kock heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van het cultureel erfgoed van Aruba, onder andere door het bijeenbrengen van zijn collectie van één miljoen foto’s van 1800 tot nu.

De Zilveren Anjers worden sinds 1950 jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. Sinds 2005 reikt prinses Beatrix de onderscheidingen uit.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in