Even heerlijk terugblikken op Koningsdag toen en nu!

Het hoort erbij als je lid bent van het Koninklijk Huis, dan sta je als kind af en toe ook in de belangstelling. Prinses Ariane was nog maar net zeven toen ze haar vuurdoop kreeg en groeide in de jaren daarna in haar eigen kracht. De jongste zijn wil niet zeggen dat je altijd maar in de schaduw van je oudere zussen moet blijven, zoveel is duidelijk.

2014 Amstelveen en De Rijp

Article continues after the ad

Het moet vrij overweldigend zijn geweest, maar Ariane deed dapper mee, die eerste Koningsdag. De kleding van de zusjes verbaasde volk en vaderland, maar dat ze erbij waren viel in de smaak. 

2015 Dordrecht

Haar in de krul, niet meer in dezelfde kleren als de anderen - op haar achtste leek Ariane al wat meer op haar gemak, op wat voor een kind toch een bizarre dag moet zijn. 

2016 Zwolle

Een van onze favoriete foto's van 'Ariaan': ze was een beetje afgedwaald en deed lekker even haar eigen ding. 

2017 Tilburg

De cape van de inhuldiging maakte wéér zijn opwachting, net als de rugdekking van andere A's #sisterhood!

2018 Groningen

Ariane was hier elf en dat is die heerlijke leeftijd dat je aan de ene kant nog dol bent op fluwelen capes uit de verkleedkist en aan de andere kant toch ook denkt aan hoeveel liever je achter je Nintendo zou zitten. 

2019 Amersfoort

Koningsdag Oude Stijl, met participerende royals. Ariane bleek opgedoft en wel gewoon te kunnen zwieren. 

2020 Huis Ten Bosch

De Woningsdag van 2020 was te awkward voor Ariane, die zich bij sommige onderdelen even terugtrok. We feel you, girl.

2021 Eindhoven

 

What a difference a year makes. Ariane stal gisteren de show, zowel met de quiz als met al die andere dingen die in Eindhoven gepresenteerd werden. You go girl!

Foto's © Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in