Van dappere puber tot zelfverzekerde jongedame.

En of ze het in 2014 al wist, dat er extra naar haar zou worden gekeken. Prinses Amalia was tien toen ze haar eerste Koningsdag meemaakte, in de wetenschap dat ze ooit in de voetsporen van haar oma en haar vader zou treden.

De afgelopen jaren getuigde ze niet alleen van welwilligheid en zelfs een zekere waardigheid, maar betoonde ze zich op Koningsdag vooral als een schat met oog voor degenen in het publiek die wat minder hard schreeuwen. Die interactie werd gisteren node gemist op het bedrijventerrein, maar ze zal die kant van zich in de toekomst nog vaak genoeg kunnen laten zien. Hoe begon ze ook alweer? 

2014 Amstelveen en De Rijp

Article continues after the ad

Waarschijnlijk had ze liever paardgereden, maar Amalia stond er toch maar, op die eerste Koningsdag in 2014.

2015 Dordrecht

Een van onze lievelingsfoto's van Amalia, die leek te hebben besloten dat je het gewoon ook leuk kunt hebben op zo'n dag #gowiththeflow

2016 Zwolle

Impromptu met een spuitbus verf in de weer en dan geen vieze handen krijgen? Respect. 

2017 Tilburg

Een Good Hair Day hebben helpt allicht, als je zo in de spotlights staat.

2018 Groningen

Amalia, hier veertien, werkte zich vriendelijk en vlot door Groningen, waar ze indruk maakte met haar zelfbeheersing en humor. En oké, met hoe ontzettend ze op haar vader en oma lijkt. 

2019 Amersfoort

Wie wordt er nu niet gelukkig van rode schoenen? In Amersfoort liet Amalia een glimp zien van hoe ze als volwassen vrouw zal worden. 

2020 Huis Ten Bosch

Dit is een van de aardige trekjes van Amalia: ze gunt fotografen af en toe oogcontact. Royals zijn daar zuinig mee, ze zal van huis uit meekrijgen dat het 'not done' is om in de camera te kijken. Maar áls ze het doet - wauw. 

2021 Eindhoven

Camera's of niet, spelletjes en quizzen lijken wilde competitiedrang in de Oranjes op te wekken. En met Amalia als ringleider, zit je dan al snel in winnende team #powervrouw

Foto's © Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in