Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Amalia gaat studeren in… Amsterdam!

Wat een leuke, onverwachte breuk met de traditie. Oranjes studeren in Leiden, toch? Nou, niet perse. Prinses van Oranje start het aankomende collegejaar aan de Universiteit van Amsterdam met de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). De studie kent een aanmeld- en selectieprocedu...

Prinses Amalia gaat studeren in… Amsterdam!

Wat een leuke, onverwachte breuk met de traditie.

Oranjes studeren in Leiden, toch? Nou, niet perse. Prinses van Oranje start het aankomende collegejaar aan de Universiteit van Amsterdam met de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). De studie kent een aanmeld- en selectieprocedure, die Amalia het afgelopen jaar in zijn geheel heeft doorlopen.

Met andere woorden: het is de bedoeling dat ze gewoon naar college en naar de kroeg kan, zonder een roedel fotografen achter zich aan.

De prinses wil sowieso in Nederland haar bachelor doen, en wil dan ook bij het corps. Met een jaarclub, alles erop en eraan, liet ze eerder weten. In de hoofdstad is dat het Amsterdamsch Studenten Corps.

Hoogstwaarschijnlijk gaat ze daarna haar master in het buitenland halen. Tijdens haar studententijd zal ze soms wel officiële taken vervullen, als die tenminste te combineren zijn met haar studie.