En het blijkt niet de eerste keer te zijn!

Prinses Amalia heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer. Tijdens stemmingen en de dagelijkse regeling, waarin de Kamer de agenda voor de komende tijd vaststelt, zat de kroonprinses op de publieke tribune.

Ze werd vergezeld door twee leeftijdgenoten.

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst ging het niet om een bezoek in het kader van haar schoolopleiding, maar was ze "uit interesse" naar de Kamer gekomen. Serieus, hoe leuk is dit?

De Prinses van Oranje doet dat wel vaker, zegt de RVD. Voor iemand die van haar ouders tot haar 18de geen officiële dingen hoeft te doen, lijkt ze daar zelf intussen best zin in te hebben. Ze had ook de stad in kunnen gaan met haar vrienden, tenslotte. 

Article continues after the ad

De 16-jarige Amalia zit in de vierde klas van gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Over twee jaar, als ze 18 is, neemt ze 'van rechtswege' zitting in de Raad van State, het hoogste adviesorgaan van de regering. Dat is een puur symbolische functie, maar het zegt iets over haar dat ze graag goed voorbereid is. 

Foto's (c) RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in