Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Alexia is jarig, wordt het een poolparty?

Vakantie en een 17de verjaardag, dat vraagt om feest! De timing is prima: ze heeft vakantie, ze is thuis en er zijn geen beperkingen meer: prinses Alexia, de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, kan vandaag feestelijk haar 17de verjaardag vieren. (c) Google Earth En dat ...

Prinses Alexia is jarig, wordt het een poolparty?

Vakantie en een 17de verjaardag, dat vraagt om feest!

De timing is prima: ze heeft vakantie, ze is thuis en er zijn geen beperkingen meer: prinses Alexia, de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, kan vandaag feestelijk haar 17de verjaardag vieren.

(c) Google Earth

En dat zou zomaar een pool party kunnen worden, qua zomerse temperaturen en een zwembad op het terrein van Paleis Huis ten Bosch. Weerzien met oude vriendinnen en vrienden, wellicht.

Al zal ze in haar eerste jaar op het UWC Atlantic College ongetwijfeld ook nieuwe hebben gemaakt. Alexia heeft best een pittig jaar achter de rug, zeker de eerste maanden waren zwaar. Ze was nog maar net zestien toen ze zich in haar eentje moest handhaven op kostschool. Waar niet alleen het lesniveau vrij hoog is, maar ook de nodige zelfredzaamheid van de leerlingen wordt verwacht.

Daarnaast hoort vrijwilligerswerk, maatschappelijk betrokkenheid en sporten erbij. "In het begin was het echt enorm wennen, Je moet wassen voor jezelf, ze moest heel veel koken, en ook nog alle onderwijs in het Engels volgen, dat bracht veel spanning in het begin," aldus haar moeder Máxima. "Maar met heel veel focus heeft ze het kunnen doen."

Nu dus even vakantie. Amalia vindt het fijn dat Alexia weer in Nederland is, vertelde zij in het persgesprek afgelopen vrijdag tegen Annemarie de Kunder. Ze vertelde dat ze haar zusje best mist wanneer ze niet samen zijn, ‘vooral het samen eten en lachen’, maar wanneer Alexia weer thuis is ‘leent ze mijn spullen weer’ en dan is het weer over met de pret, aldus een grinnikende Amalia.

Na de zomer begint Alexia aan haar tweede en laatste jaar op het Atlantic. Haalt ze in het voorjaar van 2023 haar diploma (haar Internationaal Baccalaureaat), dan kan ze daarmee naar de universiteit van haar keuze, al ligt ook een tussenjaar voor de hand. En we hebben geen idee wat ze bij haar leuke Sandro-combinatie meetorste in die clutch tijdens het fotomoment...

...maar we gaan ervanuit dat de Queen Alexia inspireerde ?

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in