Het is mooi om te zien hoe er voor werkbezoeken van de wat wijdere kring om de kroon rekening wordt gehouden met de persoonlijke belangstelling van leden. Prins Constantijn heeft een zwak voor fotografie en was dan ook de aangewezen persoon om tijdens een feestelijke ceremonie awards uit te reiken aan alle winnaars van de World Press Photo Contest 2022.

De uitreiking vond plaats in De Nieuwe Kerk Amsterdam, waar tevens de World Press Photo Exhibition 2022 te zien is  tot en met zondag 14 augustus 2022. Prinses Laurentien was meegekomen, altijd gezellig. Fabulous pak, fikse plateauzolen, statement sieraden - zo leuk dat ze een eigen stijl heeft! 

Article continues after the ad

De jaarlijkse World Press Photo wedstrijd beloont fotojournalisten en documentaire fotografen voor de beste foto’s en visuele verhalen die het afgelopen jaar zijn gemaakt. Dit is Amber Bracken, winnaar van de Beste Foto.

(c) Amber Bracken

Dat is deze: een rij rode jurken aan kruisen langs een berm in de Canadese provincie Saskatchewan, ter nagedachtenis aan kinderen die stierven in de Kamloops Indian Residential School. Bracken schoot 'm toen ze onderzoek deed naar deze instelling, die in de 19e eeuw is opgericht om verschillende inheemse gemeenschappen met geweld te laten assimileren in de cultuur van de Europese kolonisten en missionarissen.

Momenteel zijn alle winnende fotografieprojecten te zien in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Daarna reist de tentoonstelling de wereld rond en worden er vooralsnog in 65 steden en 25 landen miljoenen bezoekers verwacht.

Prins Constantijn is sinds 2008 beschermheer van World Press Photo. De stichting, gevestigd in Amsterdam, ondersteunt en bevordert wereldwijd fotojournalistiek en documentaire fotografie en zet zich in voor de vrijheid van informatie. World Press Photo is in 1955 in Nederland opgericht. De prijs wordt internationaal gezien als de meest prestigieuze prijs op het gebied van professionele persfotografie. 

Love deze foto! Misschien geen World Press Awards materiaal, maar zo heerlijk vertrouwd met elkaar!

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in