Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prins Constantijn krijgt eredoctoraat van Universiteit Twente

Trotse prinses Beatrix net op tijd terug uit Denemarken. Prins Constantijn kreeg vanmiddag op de Universiteit Twente een eredoctoraat uitgereikt. Dat gebeurt tijdens de viering van het 60-jarig bestaan van de UT. Prinses Laurentien was er bij en ook zijn trotse moeder, eerder vandaag nog in Denem...

Prins Constantijn krijgt eredoctoraat van Universiteit Twente

Trotse prinses Beatrix net op tijd terug uit Denemarken.

Prins Constantijn kreeg vanmiddag op de Universiteit Twente een eredoctoraat uitgereikt. Dat gebeurt tijdens de viering van het 60-jarig bestaan van de UT. Prinses Laurentien was er bij en ook zijn trotse moeder, eerder vandaag nog in Denemarken, was van de partij.

Constantijn liet zich in zijn speech kritisch uit over de impact van start-ups in Nederland. De prins zei dat beginnende ondernemingen die vanuit universiteiten ontstaan in bijvoorbeeld Boston en Cambridge veel meer impact hebben. In Nederland komen baanbrekende innovatieve bedrijven moeizaam van de grond. Terwijl er wel heel geld naar toe gaat. 

'Het lijkt wel een fiets waarvan de onderdelen uit elkaar liggen'

"De vraag is hoe effectief dit wordt benut. Het lijkt wel een fiets waarvan de onderdelen uit elkaar liggen. We hebben een handleiding nodig om van die onderdelen een rijwiel te bouwen. Laten we zorgen dat de impact groter wordt, omdat deze wereld oplossingen vraagt op het gebied van klimaat, mobiliteit, gezondheidszorg en meer."

Elke vijf jaar reikt de Universiteit Twente eredoctoraten uit aan personen die zich verdienstelijk maken voor wetenschap en samenleving. Het eredoctoraat is een bijzondere blijk van waardering.

Prins Constantijn kreeg het eredoctoraat vanwege zijn rol als Special Envoy van Techleap en zijn “inspirerende drive om innovatie en ondernemerschap in Nederland te bevorderen” en “zijn leiderschap in het creëren van een nationale ambitie om een van de beste startup- en scale-up ecosystemen van Europa te worden”, zoals beschreven door de Universiteit Twente.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in