Daar zit je dan, in royal zelfisolatie…

Prins Constantijn zit in quarantaine omdat hij een week geleden nauw contact heeft gehad met een besmette persoon, zo laat hij zelf weten.

Article continues after the ad

"Voel me een paria die bang is iets door te geven wat ik waarschijnlijk helemaal niet heb", aldus Constantijn op Twitter. "Ook apart om dagen onbewust rond te lopen. Vraag me af of ik wel voldoende afstand gehouden heb, mijn handen gewassen heb... Denk het wel."

De persoon met wie Constantijn nauw contact had kreeg donderdag te horen dat hij positief was getest op het coronavirus, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst in een aanvullende verklaring. De prins was dinsdag nog in de Grote Kerk in Den Haag waar koning Willem-Alexander de troonrede uitsprak.

De quarantaine van Constantijn heeft volgens de RVD geen gevolgen voor de aanwezigen tijdens Prinsjesdag, omdat "alle protocollen, zoals het houden van 1,5 meter afstand, zijn gevolgd".

Voor zover bekend is Constantijn het eerste lid van het koningshuis dat in quarantaine is gegaan vanwege contact met een besmette persoon. In andere koningshuizen sloeg het virus wel toe, onder andere kroonprins Charles, prinses Claire van België en prins Albert van Monaco werden ziek. 

Foto (c) RVD / Jeroen van der Meyde 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in