'Dat wordt dan nul euro.'

Een relletje rondom prins Bernhard Jr.: hij vroeg de populaire band Chef'special om gratis en voor niets te komen optreden tijdens de Formule 1 in Zandvoort. En dat is nogal in het verkeerde keelgat geschoten.

De prins is mede-eigenaar van het circuit en dacht voor het grote F1-event wel wat te kunnen besparen op het entertainment.

Article continues after the ad

'Dat doet pijn'

Zanger Joshua Nolet liet zelf op instagram weten hoe het contact verlopen was. 

"Het was voor ons allemaal - de band, de crew, alle collega's - heel shitty dat alle festivals in september als sneeuw voor de zon verdwenen", zegt hij. "Zaterdag gingen tienduizenden mensen de straat op om daar aandacht voor te vragen. We kregen nul reactie uit Den Haag. Niets. Au. Dat doet pijn. Maar het zegt ook iets over dat ze niet zo goed weten wat ze moeten zeggen."

Toen kwam er een mail van de prins. "Hij vroeg of we wilden komen spelen op het evenement. En daar had hij welgeteld... nul euro voor over. We moesten het doen voor een paar VIP-tickets - who cares?"

Minachting

Eén ding is zeker: Chef'special gaat het niet doen. En de popindustrie als geheel lijkt de move van Bernhard Jr. te zien als een klap in het gezicht. Frank Kimenai, voorzitter van POPnl: “Artiesten zijn vaak de sluitpost op elke rekening, het wordt gezien als een hobby”, zegt hij. “Deze vraag van de prins getuigt van grote minachting voor een sector die heel hard werkt en de afgelopen anderhalf jaar toch al keihard getroffen is. De verhouding tussen de financiële slagkracht en de omvang van de Grand Prix, de grote hoeveelheid huizen die de prins bezit en de flexibiliteit die van artiesten wordt gevraagd is volledig zoek.”

Vooralsnog staat alleen Davina Michelle aangekondigd voor een optreden, ook gratis. Nu wordt zij opgeroepen om zich terug te trekken, als signaal. Kwestie van tijd, zouden wij zo zeggen. Al heeft Davina natuurlijk wel warme gevoelens bij een ander onderdeel van het Koningshuis, dus je weet het niet.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in