Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Primeurtje voor prinses Ariane (14)

'We krijgen een nieuwe dynamiek in de familie.' Als jongste kind volg je meestal een redelijk gebaand pad, maar prinses Ariane (14), de tikje ondoorgrondelijke jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, heeft toch een 'first' te pakken. Voor het eerst sinds 2019 is ze de enig...

Primeurtje voor prinses Ariane (14)

'We krijgen een nieuwe dynamiek in de familie.'

Als jongste kind volg je meestal een redelijk gebaand pad, maar prinses Ariane (14), de tikje ondoorgrondelijke jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, heeft toch een 'first' te pakken.

Voor het eerst sinds 2019 is ze de enige Oranje op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. De afgelopen jaren zal ze vooral 'het zusje van' zijn geweest: oudste zus cum laude geslaagd, dat schept allicht verwachtingen.

Maar nu Alexia in Wales op kostschool zit en Amalia een tussenjaar neemt (wat ze gaat doen is nog niet bekend gemaakt), kan Ariane eindelijk eens op eigen kracht shinen.

Ook leuk voor haar is dat ze vermoedelijk haar eerste normale schooljaar zal krijgen: ze heeft maar een paar maanden op de gebruikelijke manier les gekregen, voor het veelal thuisonderwijs werd.

"We krijgen een nieuwe dynamiek in de familie," zei koningin Máxima daar eerder over. "Misschien krijgen we wel een heel andere Ariane te zien."

Over welke richting Ariane op wil is nog niets bekend, ze 'heeft nog geen idee van haar toekomst'. "Ze doet het heel goed op school, is ongelooflijk lief, is etherisch, heel vrouwelijk en tegelijkertijd heel krachtig," zei Máxima over haar in het interview voor haar 50ste verjaardag. "Ze heeft ongelooflijk veel talenten."

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in