De koning had zich keurig op het thema gestyled.

Bij het uitreiken van de Appeltjes van Oranje van het Oranje Fonds ontkom je als Oranje niet aan een euh, oranje accent. Voor koning Willem-Alexander was dat een oranje das (vooruit, zijn baard telt óók).

Koningin Máxima koos deels voor de nationale kleuren in een nieuwe Natan met witte paisleymotieven en daaronder witte plexi-pumps. Erbij een zomerse witte clutch en haar trusty Seaman & Schepps schelpenoorbellen. 

Article continues after the ad

In lustrumjaren reikt de koning de prijzen uit, in andere jaren koningin Máxima

De Appeltjes van Oranje gaan jaarlijks naar drie onderscheidende sociale initiatieven in het Koninkrijk. De drie winnaars worden tijdens de uitreiking bekendgemaakt. In lustrumjaren reikt de koning de prijzen uit, in andere jaren Koningin Máxima. 

Ook prinses Beatrix koos voor een look met motiefjes. Afgaand op de snit gokken we op Sheila de Vries en de print is allover botanisch, met een hoog Naturalis-gehalte – zo geestig dat ze niet voor brave bloemetjes is gegaan!

En dit zijn de winnaars van de Appeltjes van 2022!

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in