Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

PH-GOV! Zó vliegen de Oranjes voortaan

Nog een paar weken en het nieuwe regeringstoestel, de PH-GOV, kan in gebruik worden genomen. Vandaag was het even te bezichtigen, op vliegbasis Woensdrecht. Het nieuwe regeringstoestel is een Boeing 737 BBJ. Het is gebouwd door Boeing in Seattle waarna Fokker op vliegbasis Woensdrecht de inbouw v...

PH-GOV! Zó vliegen de Oranjes voortaan

Nog een paar weken en het nieuwe regeringstoestel, de PH-GOV, kan in gebruik worden genomen. Vandaag was het even te bezichtigen, op vliegbasis Woensdrecht.

Het nieuwe regeringstoestel is een Boeing 737 BBJ. Het is gebouwd door Boeing in Seattle waarna Fokker op vliegbasis Woensdrecht de inbouw van het interieur heeft verzorgd.

Het is vermoedelijk het minst protserige regeringsvliegtuig ter wereld: sober en met rustige kleuren die verdacht veel doen denken aan die van de nieuwe werkkamer van koning Willem-Alexander in Huis ten Bosch. Accentkleur is Delfts Blauw, op de vleugel zit een beetje Oranje en that's it.  

Het toestel heeft online álles om tijdens het reizen te kunnen werken en is 'fluisterstil' voor de passagiers.

Royal Delft leverde het vliegende servies 'Peacock Symphony', het is gewoon te koop. 

Er is een badkamer met genoeg water voor twintig minuten douchen. Mochten koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie A'tjes zich alle vijf willen opfrissen op een vlucht, dan kunnen ze dus 4 minuten per persoon onder de douche.

Good luck with that, met drie tieners.  

Het toestel biedt plaats aan 26 passagiers en de standplaats wordt Schiphol. Het geeft extra kerosinetanks zodat ook zonder tankstop naar Caribisch Nederland gevlogen kan worden.

KLM wordt verantwoordelijk voor de operatie van het regeringstoestel. Dit betekent dat de luchtvaartmaatschappij de crew voor de vluchten levert en tevens het onderhoud zal doen.

De koning heeft inmiddels zijn brevet en kan de Boeing ook zelf vliegen. 

Foto's © ANP, PPE Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in