Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Peiling: vertrouwen in koningin Máxima stabiel

De koning moet echter een tandje bijzetten. De populariteit van het Koninklijk Huis is geen vanzelfsprekendheid meer. Met name het vertrouwen in koning Willem-Alexander is gedaald: 44 procent van de Nederlanders geeft aan vertrouwen in hem te hebben. Op Koningsdag was dit nog 57 procent. Het lage...

Peiling: vertrouwen in koningin Máxima stabiel

De koning moet echter een tandje bijzetten.

De populariteit van het Koninklijk Huis is geen vanzelfsprekendheid meer. Met name het vertrouwen in koning Willem-Alexander is gedaald: 44 procent van de Nederlanders geeft aan vertrouwen in hem te hebben. Op Koningsdag was dit nog 57 procent.

Het lagere percentage is vergelijkbaar met het vertrouwen eind vorig jaar (47 procent), toen de koning onder vuur lag vanwege een eerdere vakantie naar Griekenland. Van de Nederlanders zegt verder 60 procent tevreden te zijn met het functioneren van de koning, op Koningsdag was dit nog 68 procent.

Dat blijkt uit een enquête van Ipsos die in aanloop naar Prinsjesdag is uitgevoerd in opdracht van de NOS.

Steun voor koningshuis gelijk

De steun voor de monarchie blijft ten opzichte van Koningsdag nagenoeg onveranderd met 57 procent van de ondervraagden die de monarchie steunt, tegen 58 procent in april van dit jaar. Een jaar eerder, op Koningsdag 2020, was de steun voor de monarchie als geheel 74 procent.