Run op de kaartjes in 3, 2, 1…

Koning Willem-Alexander hoopt deze zomer de deuren van paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen weer te openen voor publiek. Directeur Claudia Hörster van de Koninklijke Verzamelingen heeft bevestigd dat het de bedoeling is om de door de coronapandemie onderbroken reeks zomeropenstellingen te hervatten.

De koning besloot in 2016 het publiek een kijkje te gunnen in zijn werkpaleis. Zijn moeder koningin Beatrix hield de deuren altijd hermetisch gesloten, onder meer omdat er in een werkpaleis altijd wordt gewerkt, ook tijdens de zomervakantie. Willem-Alexander vond echter een aantal achtereenvolgende zaterdagen waarop openstelling wel degelijk mogelijk was. De stallen konden nog meer dagen open.

Article continues after the ad

De openstelling was een groot succes, maar de coronapandemie zorgde ervoor dat in 2020 en 2021 de deuren dicht bleven. Dat had ermee te maken dat bezoekers binnen niet de voorgeschreven 1,5 meter afstand konden houden. Nu de coronaregels grotendeels zijn afgeschaft, is opening weer mogelijk.

Later wordt bekendgemaakt wanneer de openstelling precies plaatsvindt en wanneer belangstellenden kaarten kunnen reserveren.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in