Alsof al hun medeleven voor de bühne was…

Het officiële advies is blijf zoveel mogelijk thuis, maar dat heeft de Oranjes er niet van weerhouden voor de herfstvakantie af te reizen naar Griekenland. Wat toch een beetje raar is, gezien het feit dat alleen in hun woonplaats Den Haag de ziekenhuizen alweer zo vol liggen, dat er alleen nog acute operaties kunnen worden gedaan. Tot zover de solidariteit met volk en vaderland – het laat je toch twijfelen aan al die werkbezoekjes rond hulpverleners assorti.

Article continues after the ad

Even de feiten: de koninklijke vakantievilla ligt in een gebied dat geel is gekleurd (dat wil zeggen dat er veiligheidsrisico's zijn, maar je er nog wel naartoe mag). De meeste eilanden die ze zo graag bezoeken met de nieuwe speedboot staan echter op Oranje, dus die mogen alleen in noodzakelijke gevallen worden bezocht. Spelevaren valt daar niet onder. De verklaring van de Oranjes kan dus zijn: we vliegen en verblijven in onze bubbel binnen het reisadvies, om de geneugten van het paleis even te ontvluchten.

Het zou echter wel heel naïef zijn om dit te denken terwijl in Nederland zoveel mensen in de knel zitten door covid-19 en het kabinet er vanwege de coronacrisis op aan dringt om reisbewegingen tot het minimum te beperken. Minister Grapperhaus (Justitie) adviseert mensen zelfs om voorlopig de grens richting België niet over te steken. En minister De Jonge raadt mensen aan die in Nederland op vakantie gaan zoveel mogelijk in en rond hun accommodatie te verblijven. Ze hadden ook kunnen gaan paardrijden rond het Oude Loo, toch? Gisteren nam ZM nog het Coronadagboek in ontvangst...

De RVD wil niets over vakanties van het Koninklijk Huis kwijt, omdat die tot de privésfeer worden gerekend. De dienst liet desgevraagd later op de dag nog wel weten dat koning en koningin zich aan de geldende coronaregels én de reisadviezen houden. We weten allemaal nog hoe geweldig dat afgelopen zomer ging, toen ze gezellig poseerden zonder mondkapje en afstand te houden.

Op de socials wordt er pittig gereageerd op de vakantiereis van de royals: 

 

 

 

 

Als je burgers niet eens naar een Grieks restaurant in eigen land kunnen, valt deze vakantiereis toch echt in de categorie 'een beetje dom.' Vooruit, héél dom. 

Foto's (c) Brunopress, PPE Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in