De PH-GOV landde rond half vijf.

De zes (!) weken vakantie in Griekenland zitten erop, vandaag zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters teruggekeerd naar Nederland.

Ze vertrokken met de PH-GOV om kwart over een en waren rond half vijf op Schiphol. Het wordt een weekend van heel snel kleren wassen en pakken, want Alexia is een van de laatste leerlingen die op het UWC Atlantic College zal arriveren. Ook voor Ariane begint het nieuwe schooljaar volgende week, maandag zullen Willem-Alexander en Máxima eveneens opstarten, zij het achter de schermen. 

Article continues after the ad

Normaal gesproken begint iedereen gezamenlijk aan de introductieweken op de kostschool in Wales, maar in verband met covid-19 arriveren de studenten gespreid, om het risico zoveel mogelijk te verkleinen. Ook jaargenoot Leonor van Spanje is er nog niet gespot, dus Alexia is niet de enige hekkensluiter.

Om dezelfde coronaredenen heeft Alexia de school waar ze de komende twee jaar zal studeren zelfs nog niet eens gezien. "Ik was heel graag met haar daar naartoe gegaan", zei de koning, die er zelf ook op heeft gezeten, daarover. "Alexia kent de school nu alleen van foto’s en uit verhalen. Ze is er nog niet geweest."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in