Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Oranjes in Griekenland: wat doen ze er?

Gezien de hitte in Griekenland zal het koninklijk gezin vermoedelijk amechtig in de schaduw liggen. Maar wat is er te doen, als het wat koeler wordt?

Oranjes in Griekenland: wat doen ze er?

Zonnen, zwemmen, shoppen en… netwerken.

Natuurlijk, Santorini en Mykonos zijn fotogeniek, maar toch meer iets voor celebrities. De society zoekt het liever in de Peloponnese in het algemeen en de streek van Porto Heli en Kranidi in het bijzonder.

Dus qua locatie zitten de Oranjes goed: hun moderne, lichte vakantiehuis aan de baai van Doroufi valt onder de gemeente Kranidi. En het uitzicht mag er zijn! 

Waarom is deze streek nu net zo in trek bij de bon chic bon genre? Het is te danken aan twee oude, schathemelrijke Griekse redersfamilies. Eind jaren vijftig kochten de Niarchos'jes en Livanos'jes respectievelijk Spetsopoula en Koronida.

Door het huwelijk van Stavros Niarchos met Eugenia Livanos in 1947 vormden deze privé-eilandjes samen een buitengewoon luxe jetset-hub waar rivaal Aristotle Onassis het qua eigen eiland tegen moest afleggen: zijn Skorpios lag toch een beetje onsalonfähig uit de route...

De streek is ook nu nog in trek en ons kent ons. Rond de in januari 2023 overleden Constantine en Anne Marie, oud-koning en –koningin van Griekenland en goed bevriend met de Oranjes (Constantine kust hier Máxima de hand in 2014) is een vrij hechte groep vrienden gegroeid.

Daartoe behoren de kinderen van Constantijn en Anne Marie, maar ook oud-koningin Sofia van Spanje, oudere zus van Constantine, mag graag een paar weken in de Griekse zon doorbrengen, meestal in gezelschap van hun jongste zus Irene. De feestjes zijn besloten en redelijk bescheiden, gezien het feit dat het hier om zeer welgestelde mensen gaat.

Verder op vakantie daar: bankiers, ondernemers en sporthelden. Dit zijn overigens niet zozeer de contacten van de Oranjes, die trekken toch vooral op met hun eigen internationale en Nederlandse vrienden, zoals Mariska en Theo Dietz.  

Bekend is dat de Oranjes graag in Spetses afspreken met vrienden uit Nederland en elders.

Orloff is een favoriet adresje, in het midden Mariska, deze foto is uit 2015. Bekend is ook dat goede vrienden en vriendinnen van de A's (een tijdje) mee mogen op vakantie. Met een keuken en woonkamer die samen 160 m² zijn is daar alle ruimte voor in de villa.

Verder comfort alom en redelijk normale activiteiten: Máxima en de prinsessen zwemmen er graag, er komen wel eens vrienden uit Nederland over voor een paar dagen die in het eigen gastenverblijf terecht kunnen en ze gaan er graag uit eten.

De koning loopt er in een korte broek op slippers met een polo aan en is dol op zijn speedboot, Máxima mag graag shoppen in Griekenland en rukt ook daar regelmatig uit in opvallende jurken, zij het wat meer boho-chic dan Natan - denk aan haar geliefde Vita Kin-gewaden. 

Het meest opvallende aan de Griekse vakantie van de Oranjes is toch dat ze er toch vooral als gezin samenzijn, zoals ZM al eens benadrukte. Hoe dan ook: ze zitten er buitengewoon luxe bij, maar er zijn geen verhalen over koning Willem-Alexander en koningin Máxima op wilde jetset-feesten met champagnedouches. Wel over bezoeken aan concerten...

...en aan het rustige, autovrije eiland Hydra; die speedboot komt echt van pas! Of met zijn tweetjes (het is duidelijk we-time en de A'tjes maken vermoedelijk liever selfies aan het zwembad) slenteren, winkelen en een antiekwinkeltje binnen lopen op het eilandje Paros. Waarvan de eigenaar laat wel weten dat hij er niets over wil zeggen om ze hun privacy te gunnen, behalve dan dat hij ze 'heel aardige en normale mensen' vond. Good to know!

Foto's (c) PPE Agency, ANP, Pixabay, iStock, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in