Koning Willem-Alexander en koningin Máxima
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Ook voor koningin Máxima en koning Willem-Alexander zit de vakantie er nu echt op.

In Terneuzen is vanmiddag de Slag om de Schelde herdacht, waardoor het zuidwesten van Nederland werd bevrijd. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren daarbij aanwezig, het was hun eerste werkmoment na de vakantie.

Article continues after the ad

ZM scheert zijn vakantiebaard altijd op de laatste dag van zijn vakantie, dus blijkbaar achtte hij het bezoek aan Terneuzen zelf niet als werk. Of hij laat 'm gewoon staan en dat zouden we helemaal niet erg vinden #staathemgoed.

Ook koningin Mathilde en koning Filip van België waren erbij en de begroeting was allerhartelijkst...

...al is het met zo'n brede hoedenrand wel een kwestie van professioneel luchtkussen. Máxima herhaalde tot en met de oorbellen toe haar outfit van het recente streekbezoek aan de Betuwe. De top en rok zijn van Natan...

...en aan de snit te zien had Mathilde daar ook voor gekozen. 

Willem-Alexander gaf het startschot voor het jubileumjaar 75 jaar vrijheid. Dat bestaat uit een reeks herdenkingen en vieringen die doorgaat tot en met oktober 2020. De viering van vandaag begon met een internationale vloot van elf marineschepen die saluutschoten afvuurden op de Westerschelde. Dit als eerbetoon aan alle aanwezige veteranen en de ongeveer 10.000 militairen en burgers die omkwamen bij het offensief. 

Daarna luidde de koning op de kade van Terneuzen een belboei, waarmee in 1944 de vrije doorgang naar de haven van Antwerpen werd gemarkeerd. Die vrije doorgang was het hoofddoel van de operatie.

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in