Zou het een eindexamentripje zijn?

Weet je nog, die Griekenland-rel in de herfstvakantie? Nou, dat we er in Nederland toen zó snel lucht van kregen dat de Oranjes vertrokken waren naar hun Griekse villa, kwam door één luchtvaartjournalist met goede bronnen.

Dus toen diezelfde journalist zondag op Twitter meldde dat hij uit betrouwbare bron had gehoord dat niemand minder dan de koning vanaf Schiphol was vertrokken met een privéjet, well... 

Uitslag

Article continues after the ad

Niet veel later bleek het mini-jetje geland te zijn in zonnig Mallorca, om vervolgens weer fluks terug te keren naar Amsterdam.

Wie er allemaal in de privéjet stapten is niet bekend, maar een educated guess zou zijn dat het gaat om een eindexamentripje voor kroonprinses Amalia. Zij krijgt donderdag haar examenuitslag, en het is toch een beetje traditie om tussen je examens en de uitslag even de stress te ontvluchten. Handig, zo'n vliegende vader.

Hotelkamer

Het is in elk geval onwaarschijnlijk dat de koning zelf bleef: hij wordt morgen weer in Den Haag verwacht voor een dagprogramma. Máxima opent vandaag de Amsterdam Fintech Week, en hoewel dat digitaal gebeurt, lijkt het ons onwaarschijnlijk dat zij dat vanaf een hotelkamer doet.

Ook de zusjes Alexia en Ariane zullen het niet zijn: die hebben als niet-examenkandidaten natuurlijk wél gewoon les deze week.

Overigens is het reisje alleen in stilzwijgen gewikkeld omdat het om een privéreis gaat, niet omdat het niet zou mogen. Mallorca staat met de overige Spaanse eilanden op code geel in het reisadvies. En met de hele week zon en 29 graden is het er sowieso goed toeven. Een ideale plek om even de gedachte 'Is het al donderdag?' te vergeten dus.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in