Ons koningspaar meldt zich maandag in New Delhi voor een vijfdaags staatsbezoek aan India. En dit kun je daar allemaal verwachten.

1 - Een zomerse koning(in)

Bij aankomst in New Delhi worden temperaturen van 34 graden verwacht, dus reken maar dat de Oranjes uitgerust zijn met goede zonnebrillen, zweetbestendige stofjes en waaiers (Máxima toch zeker). Het lijkt wel weer zomer!

Article continues after the ad

2 - De baard op staatsbezoek!

Jawel, het eerste staatsbezoek met De Baard. Dat zullen ze leuk vinden, in de Republiek!

3 - Een paar Rembrandts

Op het programma staat de opening van de tentoonstelling ‘Indo-Nederlandse interacties in de tijd van Rembrandt’ in het Chhatrapati Shivaji Museum. En die bestaat onder andere uit een aantal miniaturen en gravures van Rembrandt, uitgeleend door het Rijksmuseum. Die zullen het koningspaar bekend voorkomen.

4 - Een staatsbanket (kom maar door Jan Taminiau!)

Een staatsbezoek betekent een staatsbanket, en een staatsbanket betekent dat onze koningin groots uitpakt. Zoals ze ook deed in Ierland, Engeland en Luxemburg (haar laatste drie staatsbezoeken dus). Daar koos ze allemaal voor een design van Taminiau, dus ons modehartje klopt nu alvast vol verwachting voor wat voor moois hij (of iemand anders, al lijkt dat sterk) in elkaar heeft getoverd.

5 - Een Nederlands paleis

Toegegeven: heul Hollands ziet Mattancherry Palace er niet uit, maar in de volksmond heet het paleis nou eenmaal The Dutch Palace omdat onze landgenoten er in de zeventiende eeuw gretig aan renoveerden. Willem-Alexander en Máxima gaan het met eigen ogen bekijken.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door nikhil_daz (@nikhil_daz_) op

6 - Heel veel gezellige Oranje-momentjes

Het is even geleden dat ons koningspaar zó uitgebreid en ver op staatsbezoek ging (sinds hun bezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland in 2016 bleven ze altijd binnen Europa), en vijf hele dagen samen zonder de meiden zullen er enerzijds inhakken en zullen anderzijds ook wel eens fijn zijn. Zo vaak komt het bovendien niet voor dat Willem-Alexander en Máxima buiten de schoolvakanties langer samen weg zijn. Bovendien is Máxima al twee keer voor de VN naar India geweest (in 2014 en 2018), en is het natuurlijk leuk om haar man nu óók bekend te maken in de lokale gewoontes.

Wij hebben er zin in. Je ziet en leest vanaf maandag natuurlijk alles over het staatsbezoek aan India op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in