Niets menselijks is HM vreemd.

Ze meldt zich vanavond met haar galajurk in de kofferbak bij het Koninklijk Paleis Amsterdam voor het diner met het Corps Diplomatique. Maar voor het zover is, is Máxima nog gewoon aan het werk als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken.

Ze meldde zich vanochtend bij theater Diligentia in Den Haag voor een jaarlijkse bijeenkomst van het platform. Waar HM volop werd bijgepraat over het stimuleren van gezond financieel gedrag. Heel spannend klinkt het niet, maar de Royal Econoom wordt er heuse enthousiast van, en dat is toch ook fijn.

Article continues after the ad

Ver in de auto hoefde ze dus niet, het was een thuiswedstrijd. Maar na een tijdje zitten in een theater bleek de royal NATAN-look niet helemaal immuun voor kreukels te zijn. Al was het stofje (crêpe, oh crêpe) zo uit de kast ook al niet perfect glad, als we de aankomstfoto's zo bekijken. Wel zo #relatable

Máxima woonde onder andere een panelgesprek bij het vertegenwoordigers van het Verbond van Verzekeraars, de Volksbank, Universiteit Leiden en de Gedragsstudio over financiële gedragsinzichten in de praktijk. Het is wel even iets anders dan een chic gala met tiaramomentje, maar dat soort veelzijdigheid maakt haar koninginnenleven natuurlijk wel zo leuk.

Vanmiddag heeft Máxima nog een tweede afspraak in den lande, en daarna is het hup op naar de Dam om zich klaar te maken voor de glamourpracht van de avond. Het diner voor het Corps Diplomatique werd de afgelopen twee jaar uit de agenda geschrapt wegens corona, dus het moet goed voelen om daar eindelijk weer een vorkje te kunnen prikken.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in