De zoon van Constantijn en Laurentien heeft een eigen bedrijf.

Claus-Casimir (16) is een eigen online sneaker- en kledingshop gestart. Niet zo gek: het zit ze in de genen, daar in huize Constantien/Laurentijn.

Article continues after the ad

Ook grote zus Eloise (18) heeft een handeltje, zij het zonder B.V.-titel: zij verkoopt regelmatig tweedehands kleding online. Wat natuurlijk de vraag oproept wanneer we waar te koop krijgen van zusje Leonore, met 14 jaar de jongste van het stel.

Het ondernemen is ze met de paplepel ingegoten vroeger thuis in Brussel en nu op Nederlandse bodem. Papa Constantijn is de speciale gezant voor Nederlandse start-ups en is dus nogal thuis in ondernemerskringen. Daarnaast heeft hij zijn eigen consultancybedrijf, C22. Prinses Laurentien heeft óók een eigen bedrijf in consultancy: Generation F.

In Brussel werkte ze jarenlang binnen haar eigen communicatiebedrijf voor merken zoals het WNF en Estée Lauder. En sinds 2017 is ze ook nog eens de eigenaar van House of Hi, een strategisch adviesbureau.

Nóg meer ondernemers

Naast de broer van de koning en zijn gezin zijn er nóg drie Oranjes met ondernemersgeest. De bekendste is toch wel prins Bernhard Jr., die in het vastgoed zit. Daarnaast heeft prins Maurits een eigen groei-incubator, The Source, en een bedrijf dat internationale energieprojecten ontwikkelt.

Wat prinses Anita precies onderneemt is niet bekend, maar volgens het Koninklijk Huis is ook zij zelfstandig ondernemer, nadat ze jarenlang in de marketing- en televisiewereld werkte. Zij heeft in elk geval met het Van Gogh Museum gewerkt, al zou ze ook modeklanten hebben. 

Ondernemend stel wel, die Oranjes.

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in