Niet iedereen staat te juichen bij haar suggestie…

Prinses Mabel is al jaren betrokken bij het empoweren van meisjes en vrouwen. Zo zette ze met Girls Not Bride een offensief in tegen kindhuwelijken en is ze ook op andere manieren actief.

De beelden uit Kabul moeten ook haar hebben geraakt, want ze reageerde op een tweet die de Amerikaanse regering opriep om Afghaanse vrouwelijke activiteiten direct te evacueren. En daarnaast voor vrouwelijke activisten die kans hebben gezien om weg te komen geld vrij te maken om een nieuw leven op te bouwen.  

Mabel zegt: "Alle regeringen die de afgelopen twintig jaar betrokken zijn geweest bij Afghanistan zouden deze stappen moeten nemen. We moeten alles doen wat we kunnen om mensenrechten-verdedigers, activisten voor vrouwenrechten, politici, journalisten, etc te evacueren en onze deuren te openen voor vluchtelingen."

Article continues after the ad

Haar oproep levert wisselende reacties op. Veel mensen zijn het met haar eens, maar er zijn er ook die zich afvragen 'hoeveel vluchtelingen je zelf in huis gaat nemen met 200 miljoen op de bank' en zeggen: 'Gaat u ze opvangen in Breukeleveen/Loosdrecht waar ik nog geen buitenlander/asielzoeker heb gezien, de Afghaanse mannen die niets met vrouwenrechten op hebben?'

Foto's (c) ANP, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in