Wij moesten drie keer kijken.

Die jeans, die jas, die muts... we zagen allerlei vrouwen die we vaag kennen in die vrouw daar op het ijs. Maar Majesteit? Ho maar.

Article continues after the ad

Collectief hadden we zondag dezelfde reactie toen er ineens een foto van een man op één knie op het ijs in onze timeline verscheen: wie? Want ons koningspaar was het toch écht niet? Dat kón haast niet, want de Oranjes deelden op Insta slechts één keer eerder iets in de privésferen, en toen was het een koekjesrecept.

Nepperd

Een goeie nepperd, dachten we nog even. Inclusief nep-koningspaar, een beetje à la fake Melania. Maar toen zagen we het: dit is het officiële account van het Koninklijk Huis. Die grijnzende man op een knie is onze koning. En die vrouw in die unassuming spijkerbroek, sensible warme jas en ANWB-stelletje-plopmuts... dat is echt onze koningin.

Wie had ooit dat mutsje verwacht?

Die we nog nooit zomaar in een spijkerbroek hebben gezien (mediacode, handig). Of in zo'n jas. Of met een mutsje op. Wel make-uploos trouwens.

Máxima was nog nooit zó relatable kortom. Schaatsen doet ze net als wij deze zondag. In het warm, lekker casual. Alleen doet zij het op haar eigen vijver, maar kniesoor.

Romantiek ten top

Romantisch was het ook, want dit was natuurlijk de plek waar ZKH twintig jaar geleden ook zijn aanzoek deed. Niet de grote vijver met fontein van Huis ten Bosch, meldt verslaggever Rick Evers al snel. Maar deze:

Het roept bij ons vooral één vraag op: wie maakte de foto? Aan de beeldkwaliteit is wel te zien dat er geen RVD-fototeam mee het ijs op ging. En de beveiliging zal zo in eigen tuin vermoedelijk ook gewoon aan land gebleven zijn. Blijven de prinsessen over. Je tiener vragen om zo'n foto te maken, je wéét dat er een oogrol of twee heeft plaatsgevonden.

Maar het resultaat mag er, ook in zijn licht onscherpe vorm, wezen. Well done... Ariane? Gokje.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in