'These boots are made for walking' (kleine stukjes, dan 😉 )

Moet je als koningin per se de hele dag rondwandelen op de hooggehakte designerpumps? Welnee, ook op laarzen kun je heel royalproof voor de dag komen. Josine van ModekoninginMáxima heeft voor Nouveau de mooiste voorbeelden verzameld.

Als je wilt shoppen à la koningin Máxima, dan kun je tegenwoordig het label Gianvito Rossi niet meer overslaan. Sinds een jaar over vijf koopt Máxima hier een groot deel van haar pumps, sandaletten, slippers en… juist ja: laarzen.

Article continues after the ad

Vooral de slouchy boots, in normaal Nederlands ook wel afzaklaarzen genoemd, zijn momenteel erg in trek. Dit seizoen draagt Máxima ze in het zwart, bordeaux en rood.

De Rossi’s zijn heerlijk voor een stoer accent, maar soms is Máxima meer op zoek naar een glamoureuze touch. Daarvoor heeft ze deze eyecatchers van Stella McCartney in de kast staan. Check die gouden hak!

Naast Fashion Queen is Máxima ook een echte Rainbow Queen. Werkelijk alle kleuren kan en durft ze aan. Dat er veel gekleurde laarzen op haar schoenenrek staan, zal je dan ook vast niet verbazen. De groene hieronder zijn van Natan, de blauwe van Sergio Rossi. Haal laatstgenoemde niet door de war met Gianvito Rossi, dat is zijn zoon.

Prinses Laurentien kan een gekleurde laars ook wel waarderen. Bij de doop van Claus-Casimir droeg ze groene knielaarzen…

… en ze heeft ook felrode. Beide ontwerpen komen uit een eerdere collectie van Natan.

Twijfel je toch nog over een kleurexplosie aan je voeten? Laat je dan overtuigen door deze heerlijke look van koningin Letizia van Spanje.

Ton sur ton kun je natuurlijk ook doorvoeren in bescheiden tinten. Koningin Mathilde van België laat hier een mooi voorbeeld zien met heerlijke knielaarzen van Natan. En dat ‘heerlijk’ bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk, want ik heb de laarzen ook en ze lopen echt als pantoffeltjes.    

Prinses Charlene van Monaco is eveneens wel te porren voor ton sur ton in zachte tinten. Haar leren laarzen komen van Jimmy Choo.

Kroonprinses Victoria van Zweden heeft op haar beurt een zwak voor enkellaarsjes. Dat ze die combineert met broekpakken en donkere maillots snap ik wel, maar de combinatie midi-jurk en huidkleurige panty zou ze beter kunnen vermijden.

Hertogin Kate is ook lid van Team Enkellaars, maar zij draagt ze wel met donkere maillots. Levert gelijk een heel ander plaatje op.

Ook een groene jurk, ook een zwarte laars, maar dan wel een lange. Zie je wel: met laarzen kun je veel, zo niet alle kanten op.

Praktische stampers kunnen de hoogheden ook wel waarderen.

Soms zijn ze zelfs noodzakelijk (al zou een skinny jeans hier ook wel handig zijn geweest).

Dat prinses Beatrice wel te porren is voor een modegeintje, weten we. Maar wie daar nog aan twijfelt, moet maar even naar deze glitterlaarzen kijken. Blingbling!

Hoge knielaarzen met een sexy split: Letizia durft het aan (tip van Flip: Draag onder een zwart T-shirt geen witte, maar een rode BH. Zeker als er flitsende camera’s in de buurt zijn).

Foto's (c) ANP, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in