Josine: 'Achter het tasje van Alexia schuilt een leuk verhaal.'

Wat draagt Máxima? Wat is de lieve knipoog achter de jas van Ariane? Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima praat je verder bij over de koninklijke mode van Koningsdag 2021.

Eigenlijk hoort de aandacht vandaag uit te gaan naar koning Willem-Alexander, maar met zo’n mooie koningin kijk ik vooral uit naar de hoedjes, jurken en schoenen.

Article continues after the ad

Máxima koos vandaag - bijna traditiegetrouw - voor een ontwerp van Natan. De stoffen van haar top en rok verschillen qua dessin, maar komen wel overeen qua kleur. Daarmee scoort ze natuurlijk punten. Met de perfect matchende turban (gedrapeerde hoed) van Fabienne Delvigne natuurlijk ook. De outfit van Máxima komt overigens uit een oudere collectie en  hangt al geruime tijd in haar kast. Maar ja, corona, lege agenda… het debuut liet even op zich wachten. Tot vandaag.

Door naar Amalia, die elk jaar weer laat zien dat zij qua blonde lokken meer dan gezegend is. Ik wil dat haar ook! Qua kleding koos ze voor een groene broek (slim, want: geen inkijk) en een lichtblauwe blouse uit de nieuwe collectie van Natan. Hopelijk heeft ze warme sokken bij zich voor in de auto, want blote tenen met dit weer is geen pretje.

De blauwe jas die ze bij aankomst in Eindhoven aanhad, droeg ze eerder op Koningsdag 2019.

Prinses Alexia koos als enige Oranje voor een andere label: Maje. Haar jurk en vestje zijn online nog te koop voor respectievelijk 195 en 175 euro. De lengte van de mini-jurk kan ze natuurlijk prima hebben, maar eerlijk is eerlijk: het is ook wel een gewaagde keuze. De prinses zal de komende uren haar houding full time in de gaten moeten houden. En de wind trouwens ook.

Achter haar tasje schuilt nog wel een leuk verhaal. De accessoire dook namelijk ook al op bij een werkbezoek van Máxima aan Eindhoven in 2007. Na veertien jaar is het tasje dus weer terug op locatie.

En dan hebben we Ariane nog. Last but not least! Haar koningsblauwe jurk doet natuurlijk onmiddellijk denken aan Máxima’s fenomenale inhuldigingsjurk van Taminiau. Deze outfit komt echter ook van Natan en is via hun webshop in verschillende kleuren verkrijgbaar. Haar tasje is van Marina Raphael.

De jas die de prinses bij aankomst draagt, is een oudje en komt uit de kast van Máxima. Die droeg het kledingstuk in 2007, bij de fotosessie kort na de geboorte van Ariane. Dat juist deze dochter nu deze jas draagt, is vast geen toeval.

Foto's (c) Brunopress, ANP, PPE Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in